Pizza ”Diavolo” în sala unde se țineau pomeni: preotul din Sânandrei a cedat o parte din casa parohială pentru o afacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părintele Ioan Jurcă a închiriat o sală din casa parohiei ortodoxe a satului timișean, unde acum se prepară cel mai cunoscut fel de mâncare de origine italiană. Partea de la stradă a imobilului, situat peste drum de Biserica Ortodoxă din Sânandrei, s-a transformat deja într-o pizzerie. Localnicii sunt nemulțumiți că sala în care se țineau parastasele devine restaurant.

Potrivit site-ului opiniatimișoarei.ro, localul nu onorează în prezent decât comenzile la domiciliu, însă în viitorul apropiat sala în care localnicii își pomeneau morții se va transforma într-un restaurant unde se va servi pizza. "Nu se poate să transformi sala în care se țineau parastasele de după înmormântări în pizzerie! Acum unde ne vom mai pomeni morții? Este strigător la cer, acea sală a fost amenajată pe banii noștri, iar acum a fost dată în folosința unei pizzerii", a declarat un localnic citat de publicația menționată. Chiar dacă se află într-o casă ce aparține slujitorilor Domnului, din meniu nu lipsește specialitatea picantă denumită "Diavolo".

Contactat de reporterii Adevărul Timișoara, preotul Ioan Jurcă a declarat că nici un credincios nu s-a supărat în legătură cu afacerea găzduită în casa parohială. "Noi am amenajat acolo cu un scop. În cinci ani, în sală s-au ținut patru mese, toată lumea făcea pomana acasă. Nici nu aveau cum să țină acolo, pentru că nu existau utilități, bucătărie. Stătea degeaba și ne-am hotărât să o închiriem. Am făcut toată documentația necesară, s-a cerut acordul consilierilor parohiali și avem aprobare de la mitropolie, nici nu ne-am fi încumetat altfel", a declarat părintele Jurcă.

Potrivit acestuia, cei aproximativ 200 de euro pe care biserica îi va primi, lunar, de la patronii pizzeriei în schimbul spațiului închiriat vor fi investiți pentru bunăstarea lăcașului de cult. Contractul de închiriere a fost încheiat pentru o perioadă de trei ani.

"Din punctul de vedere al statutului Bisericii Ortodoxe Române putem spune că este legal", a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Banatului, preotul Marius Florescu, pentru realitatea.net.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite