Pictorița din Spitalul Județean nu știe când va pleca acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Varga, femeia care a găsit putere să continue în pictura religioasă așteaptă în continuare pe patul de spital. În timp ce medicii o țin încă sub supraveghere, pictorița abia așteaptă să ajungă în garsoniera care îi ține loc și de studio pentru a realiza icoane pe lemn și pe sticlă.

Kuky, cum îi spun prietenii, este internată într-un salon al secției de chirurgie din Spitalul Județean Timișoara de la începutul lunii mai. Femeia de 54 de ani suferă de arteriopatie obliterantă, boală care s-a agravat până când medicii nu au mai avut de ales și i-au amputat piciorul stâng. Elena Varga a fost operată de mai multe ori, însă a găsit puterea de a trece peste suferință și depresie cu ajutorul talentului la desen și pictură.

image

Vezi aici o GALERIE FOTO cu pictorița care lucrează pe patul de spital

Pictorița speră ca, în curând, să își poată pune o proteză în locul membrului amputat și să revină în garsoniera unde pictează icoane deosebite pe lemn și sticlă. Cât timp a fost internată în spital, femeia a desenat numeroase portrete ale tuturor celor care aveau o oră la dispoziție pentru a îi poza. Medicii nu i-au oferit însă un termen când va putea părăsi unitatea sanitară, deoarece afecțiunea sa este una care poate avea complicații, astfel încât trebuie ținută strict sub supraveghere. Până când se va întoarce în micul ei atelier, pictorița de la Județean va continua să realizeze portrete celorlalți pacienți și rudelor acestora.

Citește aici povestea pictoriței din Spitalul Județean

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite