Persoane cu handicap fac treaba autorităţilor: deszăpezesc singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele centre destinate persoanelor cu dizabilități intelectuale din Timișoara sunt foarte greu accesibile, din cauza stratului gros de zăpadă care împiedică deplasarea autovehiculelor. O echipă de beneficiari ai Fundației „Pentru Voi” face în prezent treaba firmelor care se ocupă de deszăpezire, curâțând străzile pentru ca beneficiari imobilizați în scaune cu rotile să poată ajunge la centre.

„Sunt 15 beneficiari care au făcut o echipă și curăță pe cât posibil străzile din jurul centrelor noastre de zi. Problema cea mai mare este pe strada Anton Bacalbașa, unde trebuie să ajungă persoane imobilizate în scaune cu rotile, iar microbuzul nu poate intra din cauza zăpezii. Ei sunt duși prin zăpadă, nu este normal să se întâmple așa ceva. Telefoane se dau de ieri la Drumuri Municipale Timișoara, ni s-a promis că vor trimite pe cineva, dar ne tot amână”, a precizat Nicoleta Foica, purtător de cuvânt al Fundației „Pentru Voi”

Eforturile echipei de persoane cu dizabilități intelectuale, care au pus mâna pe lopeți pentru a încerca singuri să deszăpezească strada Bacalbașa, sunt inutile. Ei au reușit totuși să învingă în lupta cu zăpada în alte locuri, precum strada Niccolo Paganini.

UPDATE: Ulterior, centrul de pe strada Bacalbașa a devenit accesibil pentru autoturisme după ce un utilaj de deszăpezire a curățat zona. Transportarea cu microbuzul a persoanelor imobilizate în scaune cu rotile este în prezent posibilă. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite