Patru artiști promovează la Timișoara originalitatea absolută în muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui de convenţional, tinerii au pus la cale un eveniment special în care va dicta inspiraţia de moment. „Paperjam“ este numele dat concertului, care se poate transforma într-o serie de cântări dacă se va bucura de apreciere din partea publicului.

Conceptul este diferit de ceea ce se întâmplă în prezent pe scena muzicală de pe Bega. Muzica de improvizaţie poate fi considerată o extremă opusă a curentului de cover-music, Timişoara fiind un oraş care nu a scăpat de avalanşa trupelor lipsite de originalitate care interpretează hit-uri internaţionale pentru publicul de bar puţin interesat de creaţie.

„Va fi un eveniment caracterizat de libertate şi spontaneitate. Nu am repetat deloc pentru concert. O să începem pur şi simplu să cântăm şi vom vedea ce va ieşi. Nu ne bazăm pe un anumit stil, muzica va merge în multe direcţii. Nu este prima dată când facem acest lucru", a spus basistul Mihai Moldoveanu, unul dintre cei care vor cânta la „Paperjam". Ceilalţi trei muzicieni sunt Ovidiu Zimcea - electronice, Lucian Naste - chitară şi Sergiu Cătană - tobe.

Evenimentul este caracterizat şi de curaj, într-o piaţă dominată de imitaţie, deoarece artiştii se expun în faţa publicului. „Ne punem oarecum în pericol, este posibil ca muzica de improvizaţie să nu placă ascultătorilor. Oricum, nu ne adresăm publicului care ascultă muzică doar accidental, la radio, ci persoanelor interesate de muzica alternativă. Dacă vom avea un feedback pozitiv, evenimentele de acest gen ar putea deveni săptămânale", a precizat Mihai Moldoveanu. Concertul „Paperjam" are loc astăzi, de la ora 21.00, în barul timişorean Al-Kimia. Intrarea este liberă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite