A mai rămas o lună până la concertul din Peștera Românești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concert în Peștera Românești
Concert în Peștera Românești

Mii de iubitori ai muzicii clasice sunt așteptați și în acest an în cea mai deosebită sală de concerte din țară. Organizatorii evenimentului de la Românești au anunțat data la care va avea loc, dar și invitații speciali și o parte din programul pregătit pentru melomani.

Concertul este programat să se desfășoare peste exact o lună, în data de 21 octombrie, cu începere de la ora 13.00. Invitatul special al acestei ediții este un om al muzicii despre care se spune că are ”auz absolut”. Celebrul dirijor Ilarion Ionescu-Galați va fi cel care va conduce în acest an orchestra Filarmonicii ”Banatul”, solist fiind violonistul Florin Ionescu-Galați. Din program va face parte ”Balada” lui Ciprian Porumbescu, iar tradiția din ultimii ani nu va fi încălcată, urmând să fie interpretată și o lucrare de Wolfgang Amadeus Mozart. 

Născut la Iași în 1937, Ilarion Ionescu-Galați a început studiul muzicii înainte de a împlini patru ani, alături de tatăl său, iar apoi aprofundează vioara de la cinci ani până la terminarea Conservatorului din București. Se îndreaptă apoi către tehnica și arta conducerii orchestrelor simfonice, pe care le aprofundează în Franța și Statele Unite ale Americii. A dirijat în cele mai mari orașe ale lumii și în zeci de țări, printre care Italia, SUA, Elveția, Rusia, China, Japonia, Franța, Mongolia, Germania, Suedia, Olanda și multe altele. Fiul său, Florin Ionescu-Galați, este solist al Filarmonicii din Brașov. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite