Fotbal da, jazz ba! Primarul Timişoarei este dispus să dea 20.000 de lei Festivalului de la Gărâna şi 1 milion de lei la Poli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu a decis să reducă suma alocată Festivalului de Jazz de la Gărâna, votat de Consiliul Local, de la 100.000, la 20.000 de lei. Această veste a primit-o organizatorul eveninmentului, Marius Giura, cu câteva zile înainte de începerea Festivalului.

Nicoale Robu a declarat că preferă să dea bani la fotbal şi la alte activităţi de care sunt mai interesaţi timişorenii. "Mie îmi place muzica, îmi place şi jazzul, dar Timişoara nu poate da 100.000 de lei pentru Festivalul de la Gărâna. Eu mă uit la fiecare ban dat. Şi pentru că nu vreau să se spună că nu sprijin cultura, le-am spus organizatorilor să accepte o reducere de cinci ori a sumei. Sunt de acord să le dau 20.000 de lei", a declarat Nicolae Robu.

Bani pentru fotbal
Dacă pentru cultură nu sunt bani, nu acelaşi lucru se poate spune despre fotbal. Primăria va finanţa noua echipă de fotbal ACS Poli Timişoara, care va evolua în liga secundă, cu aproximativ 1 milion de lei. "Trebuie să ţinem seama şi de numărul celor care doresc fotbal în Timişoara", a mai spus Robu. Primarul a uitat însă că sezonul trecut, la meciurile din Divizia B, stadionul "Dan Păltinişanu" a fost mai mereu gol, media spectatorilor nefiind mai mare de 2.000.

Reamintim că noul edil al oraşului a refuzat să semneze contractul de finanţare cu organizatorii Festivalului de Jazz de la Gărâna, în ciuda faptului că există Hotărârea de Consiliu nr.139 din 27.03.2012.

Unora... nu le place jazzul: primarul Timișoarei refuză să respecte o hotărâre de consiliu local

Susţinerea festivalului a venit chiar din partea liberalului Ciprian Jichici, el fiind cel care a depus proiectul în consiliul local. Consilierii au votat în unanimitate o finanţare de 100.000 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite