Munții Țarcu, minunății ale naturii promovate de Coco Galescu la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

I-a colindat de sute de ori, și iarna, și vara, însă declară că nu se poate sătura de ei. Alpinistul Cornel „Coco” Galescu, de puțin timp întors din expediția la Polul Sud, spune că între el și munții copilăriei sale există o legătură ce nu poate fi ruptă nicicum.

Timișorenii cu spirit de aventură sunt invitați să descopere minunățiile pe care le oferă Munții Țarcu prin intermediul unei expoziții de fotografie care poate fi vizitată în prezent la Infocentrul Turistic de pe strada Alba Iulia nr. 2. Asociația „Altitudine” filiala Banat, ai cărei voluntari se ocupă în timpul lor liber de protecția biodiversității din zona protejată dar și de promovarea ei către adevărații iubitori ai naturii, realizează în același timp marcarea traseelor și organizează aceste evenimente de revitalizare a turismului.

La vernisajul expoziției „Visul muntelui” a fost invitat alpinistul Coco Galescu, pentru a le vorbi despre munții lângă care a crescut timișorenilor care, deși sunt aflați la mică distanță de ei, nu i-au urcat niciodată, sau nu au mai făcut-o de mult timp. „În Țarcu am făcut primele mele călătorii. I-am colindat de sute de ori dar nu m-am săturat niciodată, pot spune că ei sunt <<acasă>>. Am avut ocazia să ajung pe Himalaya, unde toată lumea visează să meargă la un moment dat, și i-am apreciat din punctul de vedere al traseului sportiv. Nu am simțit însă niciodată această legătură sufletească pe care o am față de Munții Țarcu”, a spus Galescu.

Potrivit organizatorilor expoziției, fiecare fotografie care surprinde cât se poate de natural frumusețea zonei situate în apropierea județului Timiș se dorește a fi o invitație pentru turiști. Sunt vizați iubitorii naturii, pentru că munții României suferă din cauza relelor tratamente la care îi supun oamenii nepăsători. „Avem o datorie universală de a proteja muntele. Respectul pentru natură înseamnă, în primul rând, să ne respectăm pe noi ca oameni”, a precizat Coco Galescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite