Meniu special de Revelion pentru bolnavii internați la Județean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Personalul medical se pregătește pentru o altă noapte grea, cea dintre ani
Personalul medical se pregătește pentru o altă noapte grea, cea dintre ani

Pacienții care sunt nevoiți să-și petreacă ultima zi a anului 2011 pe patul de spital vor avea parte de mese cu bucate special pregătite pentru această ocazie. La fel ca de Crăciun, în cea mai mare unitate sanitară din Vest se vor pregăti sute de porții care conțin preparate tradiționale de sezon.

La micul dejun, pacienții vor servi ceai de lămâie cu pâine cu margarină și telemea, alături de câteva felii de tobă din carne de porc. Pentru cei aflați la regim, carnea grasă va fi înlocuită cu șunca dietetică. Prânzul constă în sarmale cu mămăliguță și ciorbă de legume, iar pentru bolnavii de la psihiatrie se vor adăuga și porții de cârnați. Cei aflați la regim vor servi supă cu paste și friptură de pasăre cu piure de cartofi. Pentru desert au fost pregătiți cozonaci.

Pilaful cu friptură de pasăre și un sufleu vor compune cina festivă. Anumite categorii de persoane internate în spital, precum diabeticii, bolnavii psihic, copiii sau femeile care tocmai au născut, beneficiază și de câte un supliment nutritiv, care poate fi un măr, o portocală sau un iaurt. „Vor fi pregătite meniuri speciale pentru aproximativ 700 de persoane”, a declarat Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite