Medicii de la Maternitatea Odobescu şi Spitalul Judeţean cer la CEDO să li se plătească sporurile neacordate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Cazurile a peste 200 de cadre medicale din Timişoara compun un dosar care a fost trimis spre soluţionare Curţii Europeane a Drepturilor Omului. După ce instanţele interne au respins demersul iniţial, plângerea a fost înaintată către CEDO la începutul acestui an.

Iniţiatorul acţiunii este Sindicatul „Materna" din Spitalul Clinic „Dr. Dumitru Popescu" (Maternitatea Odobescu) din Timişoara, a cărui lider este dr. Olimpia Oprea. Medicii solicită să le fie restituite mai multe sporuri neacordate, precum cel de-al 13-lea salariu, dar şi tăierile salariale de 25 de procente şi alte prime. Potrivit avocatului care se ocupă de acţiune, dosarul a fost trimis Curţii Europene a Drepturilor Omului în luna februarie.

„Instanţele interne au respins litigiul de muncă. După ce Tribunalul Timiş şi Curtea de Apel Timişoara s-au pronunţat, în toamna anului trecut, am avut la dispoziţie un termen de şase luni pentru a înainta acţiunea la CEDO. În prezent aşteptăm să primim răspunsul, dacă dosarul a fost admis sau respins. Termenul de aşteptare poate ajunge şi până la trei ani, dar de obicei litigiile de muncă sunt soluţionate cu mai multă celeritate", a declarat pentru Adevărul avocatul Monica Sava.

Cei peste 200 de medici şi asistente medicale care îşi cer în instanţă drepturile băneşti neacordate sunt, în proporţie de 80 la sută, salariaţi ai Maternităţii Odobescu, restul fiind angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite