Turismul, avantaj în lupta pentru capitala culturală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei orașe intrate în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană a anului 2020, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, au de dus și bătălia obiectivelor turistice. Vezi care sunt cele mai importante locuri vizitate de turiști în localitățile menționate.

Orașul de pe Bega oferă vizitatorilor posibilitatea de a se relaxa într-unul din numeroasele sale parcuri, muzee, baruri și cafenele, alături de miile de clădiri istorice care pot fi admirate. Piețele centrale, Operei și Unirii, sunt atuuri certe, fiind pregătite oricând pentru evenimente cu public. În plus, Canalul Bega devenit navigabil poate constitui un avantaj.

Vezi aici care sunt obiectivele turistice din Timișoara.

Cluj-Napoca este unul dintre orașele românești care înregistrează o expansiune extraordinară în ultimii ani. Parcul Central și piețele orașului sunt certe atracții pentru turiști, un punct important fiind și dealul Cetățuia, de unde urbea poate fi admirată de la înălțime. Viața de noapte este cel puțin la fel de importantă pentru tinerii clujeni ca și pentru cei timișoreni, numeroase localuri așteptându-și clienții cu oferte dintre cele mai variate.

Click pentru obiectivele din Cluj-Napoca

Iașiul intră în cursa turistică alături de aerul boem al zonei sale vechi, dar și împreună cu numeroase obiective turistice legate în primul rând de tema culturală. Orașul este de cele mai multe ori vizitat pentru urmele lăsate de Ion Creangă ori Mihai Eminescu, alături de impresionantul Palat al Culturii. Un alt punct forte este Parcul Copou.

Vezi aici obiective turistice din Iași

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite