La datorie de Crăciun: Sărbătorile nu sunt libere pentru toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Timișoara există, la fel ca peste tot în țară, numeroase categorii de angajați pentru care petrecerea în liniște, alături de familie, a Crăciunului nu este o obișnuință. Vezi cine sunt cei care nu stau acasă de Sărbători și le petrec la post pentru a își face datoria!

Printre angajații statului care nu primesc liberele legale la fel ca alți colegi ai lor și trebuie să asigure permanența serviciilor medicale sunt specialiștii de la Unitatea de Primire a Urgențelor (U.P.U.) din Timișoara. Pe lângă faptul că nu pot pleca la munte de Crăciun, aceștia trebuie să facă față, de obicei, și unui volum de muncă mai mare, din cauza accidentelor specifice perioadei. „La U.P.U. este asigurată permanența acordării serviciilor medicale de urgență în orice perioadă a anului”, a precizat Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara.

O altă categorie de bugetari aflată mereu pe „baricade” este cea a oamenilor legii. Potrivit statutului acestei branșe, polițiștii trebuie să asigure ordinea publică fără să țină cont că asta înseamnă să lucreze de Crăciun sau Anul Nou. „La noi este foc continuu, la fel ca la furnal. Nu avem liber de Sărbători pentru că statutul trebuie respectat obligatoriu. la toate secțiile de poliție din Timișoara este program non-stop”, a declarat Doinel Malcoci, liderul sindicatului polițiștilor din Timiș.

Sărbători - mai puțin fericite - la locul de muncă mai au, spre exemplu, pompierii, anumite categorii de angajați ai companiilor de transport feroviar, muncitorii de la salubritate, din transportul în comun etc.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite