Adevărul i-a găsit un „superjob“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TIMIŞOARA Alexandru Ştefan, de 21 de ani, triplu medaliat cu aur pentru grafică 3D, creează de acasă jocuri pentru Iphone 4. După ce povestea sa a fost publicată în Adevărul, o firmă bucureşteană l-a pus pe Alex să lucreaze la un proiect de grafică 3D.

La jumătatea lunii noiembrie, Adevărul de Seară Timişoara publica povestea lui Alexandru Ştefan, un tânăr de 21 de ani, care în ultimii trei ani a câştigat trei medalii de aur pentru grafică 3D la concursul internaţional Infomatrix.

Prins între studiile pentru ultimul an de facultate şi munca „pe banda“ unei companii multinaţionale care nu i-a văzut potenţialul, Alexandru se declara dezamăgit că în România nu îşi găseşte un loc de muncă în domeniul în care excelează. „Nu îmi place că în România nu eşti apreciat. Nu cred că există un viitor pentru mine în România în acest domeniu“, a declarat atunci Alexandru Ştefan.

Chemat la interviu
Povestea lui Alexandru i-a impresionat pe managerii Zenergy, o firmă din Bucureşti. El a primit un telefon de la reprezentanţii firmei bucureştene în zilele în care a fost anunţat că multinaţionala din Timişoara la care lucra nu mai avea nevoie de serviciile sale. „În urmă cu câteva luni ne-am decis să formăm o echipă care să se ocupe de dezvoltarea de aplicaţii pentru smartphone-uri şi ne-am oprit şi la Alex, datorită articolului apărut pe adevarul.ro. M-a impresionat pasiunea lui pentru grafică, dar m-a mâhnit faptul că avea impresia că doar în altă ţară îşi poate găsi un viitor pe măsura talentului lui“, a spus Andreea Guidea, managing partner Zenergy Communication & Developing Company.

„De la adevarul.ro am aflat că avea talent, dar sunt destui ca el. Alex a venit la un interviu la noi: a avut două zile să înveţe să lucreze într-un soft pe care nu-l cunoştea. S-a descurcat! Am vrut să-i dau o şansă”, a mai spus maganerul. „Mă bucur că am apărut în Adevărul, unde m-au descoperit cei care m-au angajat“, a spus Alexandru Ştefan. ;

De trei ori medaliat cu aur
Din anul întâi de facultate, în 2008, a luat locul întâi la secţiunea „Computer Art“ a concursului Infomatrix. În 2009 şi 2010, a câştigat medalii de aur şi câte 1.000 de dolari pentru cele două proiecte în care imaginile create de el băteau realitatea. „În 2009 şi 2010 am câştigat cu alte două proiecte“, a explicat Alexandru Ştefan.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite