Invitaţie la creaţie de film foarte scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii care posedă un aparat de filmat, inclusiv telefoane mobile, şi imaginaţie sau chemare artistică pot participa la concursul internaţional „Tres Courts". Pentru realizarea unui film de „foarte scurt metraj" este nevoie doar de o idee şi minime mijloace tehnice.

Filmele pot fi realizate pe orice temă şi sunt acceptate toate genurile. Condiţiile principale sunt durata de maximum trei minute şi ca foarte scurt metrajele să fie realizate în România, cu cel mult doi ani înaintea înscrierii în concurs.

Potrivit directorul Institutului Francez din Timişoara, festivalul „Tres Court" este la cea de-a 14-a ediţie la nivel internaţional, prima având loc în 1991. În România, evenimentul datează din anul 2007.

Data limită de înscriere este 9 martie, iar în 4 mai filmele vor fi proiectate, cel mai probabil în Aula Magna a Universităţii de Vest. Acestea călătoresc în 25 de oraşe din ţară. Se vor acorda trei categorii de premii, ale juriului, publicului şi Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

„Ne dorim să fie selecţionate cât mai multe filme din această zonă. Până acum nu am avut niciun câştigător din Timişoara la selecţia naţională", a declarat Thierry Sète. Filmele se trimit în format DVD-video pe adresa Institutului Francez Timişoara, alături de formularul de înscriere disponibil pe site-ul www.trescourt.ro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite