Imigranți din orașul de pe Bega s-au întâlnit de „Ziua Toleranței”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La întâlnire au fost prezenți și reprezentanți ai comunităților de străini. Foto: Sebastian Tătaru
La întâlnire au fost prezenți și reprezentanți ai comunităților de străini. Foto: Sebastian Tătaru

Evenimentul organizat de Institutul Intercultural din Timișoara a avut ca scop prezentarea unei noi inițiative a organizației: monitorizarea modului în care imigranții sunt prezentați în presă. Pentru întâlnire a fost aleasă data de 16 noiembrie, când se serbătorește „Ziua Internațională a Toleranței”. 

Concluzia la care au ajuns reprezentanții institutului, după începerea demersului, este că imaginea imigranților în orașul de pe Bega și în România nu poate fi caracterizată drept pozitivă. Străinii ajung să fie prezentați în mass-media mai ales în urma unor comunicate ale autorităților, după ce au comis diverse infracțiuni, spre exemplu emise de Poliția de Frontieră.

La discuții au participat membri ai unor comunități de străini proveniți din state care nu sunt membre ale Uniunii Europene. În următoarele zile, în cotidianul Adevărul și pe pagina de internet timisoara.adevarul.ro veți putea citi câteva povești de succes ale unor reprezentanți ai diferitelor comunități de străini stabilite în orașul de pe Bega.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite