Filme documentare speciale despre muzica lumii la Festivalul Plai 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile sunt în toi pentru cea de-a șasea ediție a festivalului de "world music" a cărui organizare este realizată exclusiv de voluntari. Plai-ul de anul acesta debutează la sfârșitul săptămânii viitoare, urmând să se desfășoare în perioada 16-18 septembrie la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Pe lângă artiștii consacrați care vor sosi în orașul de pe Bega și numeroșii performeri amatori, organizatorii au anunțat recent că vor pregăti și o altă atracție pentru publicul festivalului. Mai exact, patru filme documentare impresionante a căror subiect este muzica din diferite zone ale globului vor fi difuzate în ultimele două zile ale evenimentului cultural.

Producțiile transpun spectatorii în spațiile și culturile muzicale diverse ale Asiei, Pakistanului, Afghanistanului și Portugaliei. "Laya Project" a fost realizat în regiuni afectate de tsunami-ul din decembrie 2004, fiind dedicat supraviețuitorilor din India, Indonezia, Sri Lanka, Thailanda, Maldive şi Myanmar. Preț de doi ani, producătorii filmului au călătorit prin aceste regiuni ale Asiei de sud-est, înregistrând segmente din muzica religioasă și tradițională a popoarelor, devenită un tribut al supraviețuirii.

Un alt documentar realizat în Myanmar este "Voice Over the Bridge", în timp ce "Breaking the Silence" este dedicat muzicii din Afghanistan. Va fi prezentat, de asemenea, filmul "Mariza and the Story of Fado", o producție care tratează evoluția așa-zisului "blues portughez". Cele patru documentare vor fi proiectate la Casa Filmelor, amenajată în spațiul festivalului, în zilele de sâmbătă, 17 septembrie, și duminică, 18 septembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite