Filarmonica „Banatul”, aplaudată de membrii Queen la un concert în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filarmonica timișoreană a lăsat o impresie bună în Olanda
Filarmonica timișoreană a lăsat o impresie bună în Olanda

Orchestra și corul Filarmonicii „Banatul" din Timișoara au participat în calitate de invitați la concertul The Queen Experience. Evenimentul a avut loc recent în sala Gelerdom din Arnhem, cu câteva zile înainte de comemorarea a 20 de ani de când legendarul muzician Freddie Mercury a trecut în neființă din cauza sindromului imunodeficienței dobândite - SIDA.

De altfel, încasările au fost donate organizației caritabile care poartă numele artistului și luptă împotriva maladiei.

„Sala a fost ultraplină, s-au vândut în jur de 35.000 de bilete. Corul și orchestra noastră au avut mare succes. Nu se aștepta nimeni ca piesa Barcelona să fie interpretată live de un cor, alături de cei doi soliști, iar sonorizarea de ultimă generație, bazată pe un sistem cu laser, a făcut ca impactul să fie extraordinar. Organizatorii au pregătit inclusiv vestimentații pentru participanți. Corul nostru a fost îmbrăcat cu rochii special create pentru eveniment", a declarat Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii „Banatul" din Timișoara.

Prestația timișorenilor a fost aplaudat inclusiv de Brian May, Roger Taylor și John Deacon, membrii trupei Queen. Artiștii s-au întors la repetiții în Sala „Capitol" după alte trei concerte susținute în orașele Amsterdam, Apeldoorn și Haarlem. În prezent, aceștia pregătesc un eveniment special, la care invitat va fi un dirijor din Țara Lalelelor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite