Distracție în plină criză la Festivalul Vinului GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multă voie bună la festivalul dedicat vinului
Multă voie bună la festivalul dedicat vinului

Prima zi de festival a atras mii de timișoreni cu muzică populară, nenumărate produse din carne care sfârâiau pe grătare și, bineînțeles, butoaie din care au curs valuri de vin. Cu paharele pline, petrecăreții s-au gândit mai puțin la iminentul nou val al crizei economice care pare să nu mai aibă sfârșit, și mai mult la distracție și voie bună.

Comercianții s-au bucurat de o primă seară de excepție din punctul de vedere al vânzărilor, ajutați și de vremea destul de caldă pentru această perioadă a anului. Potrivit acestora, prețurile acceptabile la produse au fost unul dintre factorii care au ajutat la atragerea clienților. „Merge bine treaba. Cumpără lumea, după posibilități. Oricum, știm din experiență, în prima zi merge mai greu, a doua zi mai bine și a treia zi cel mai bine. Prețurile sunt acceptabile, pentru toate buzunarele. Lumea poate să vină să mănânce și să bea un vin fără frică”, a spus Mihai Cegledi, 66 de ani, din Periam, în timp ce mai plasa, strategic, câțiva mici pe grătar.

Multă voie bună la festivalul dedicat vinului

Vezi aici o GALERIE FOTO de la Festivalul Vinului!

Părerile celor care au trecut pragul festivalului cu iz de serbare câmpenească au fost diferite, la fel și bugetele pe care le-au alocat pentru distracție. „Parcă este puțin mai slab ca în anii trecuți (festivalul - n.r.). E frig, n-are lumea bani, nu știu exact de ce. Banii îi iau parlamentarii, noi nu mai primim nimic. Bugetul meu e mai mic decât în anii trecuți”, a precizat timișoreanul Tiberiu Horvath, în vârstă de 31 de ani, venit în parcarea stadionului nu pentru muzică, sau mâncare, sau vin, ci pentru puțin din fiecare. 

„E cam la fel ca și celelalte ediții, nu pare să se fi schimbat nimic. În privința bugetului, eu nu pot să mă plâng de criză. Cât am cheltuit în anii trecuți îmi permit să cheltui și acum fără nici un fel de problemă. La festival vin în special pentru muzică și bună dispoziție”, a spus și Oana Diana, 32 de ani, din Hunedoara.

Festivalul Vinului 2011 continuă, astăzi și mâine, la Timișoara. Pe scena de lângă Stadionul „Dan Păltinișanu” vor urca în fiecare seară numeroși artiști folclorici, dar și trupe de jazz și rock precum Bega Blues Band, Mircea Bunea Trio, Adi Bărar Band, Mircea Baniciu și fanfara Timișoara Big Band.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite