Primele consecințe ale demolării pieței din Iosefin: comercianții din zonă fug de șantier GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buldozerele au intrat în clădirile pieței agroalimentare din cartierul Iosefin. În timp ce vechile hale dispar, patronii din imediata apropiere a acestora își mută magazinele în alte zone ale orașului, iar micii comercianți s-au reorientat în stradă.

Demolarea pieței din Iosefin este în plină desfășurare, în locul ei urmând să fie ridicat primul "mall agroalimentar" din țară. În timp ce halele sunt dărâmate de buldozere, magazinele din imediata apropiere a acestora au început să dispară din cauza lipsei de clienți.

"Închidem magazinul și ne mutăm în altă locație. Nu mai avem clienți. De trei săptămâni, de când s-a închis calea de acces, am făcut vânzări de zece la sută față de normal", a declarat Dan Pocrișer, 30 de ani, reprezentantul unui magazin de produse alimentare.

image

Vezi aici o galerie foto cu lucrările de la piața din Iosefin

De cealaltă parte, timișorenii care locuiesc în imediata vecinătate sunt mulțumiți de transformarea pe care o va avea vechea piață. "Ideea cu mall-ul agroalimentar mi se pare foarte bună, să vedem cum va fi aplicată. Sper măcar că vor dispărea mirosurile din zonă", a spus Grigore Mic, 56 de ani.

Edilii promit că, la finalul unui an și jumătate de șantier, piața se va transforma într-o clădire modernă de unde vor putea fi cumpărate alimente, în timp ce strada Văcărescu va fi redată circulației cu o altă față. În locul halelor vor fi amenajate spații verzi, o fântână arteziană și locuri de parcare.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite