EXCLUSIV FORBES ROMÂNIA Surprize neplăcute în afaceri pentru fraţii Cristescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cei 20 de ani, Marius Cristescu a funcţionat asemenea unui tractor cu motoarele turate la maximum. Nu a avut mereu de câştigat.

„Cumpără şi nu cerceta” era filosofia investiţională pe care Marius Cristescu (foto stânga jos) o aplica înainte de 2008 şi criza economică. O filosofie care i-a adus antreprenorului din Timişoara şi surprize neplăcute. De exemplu, în 2002, când a cumpărat aproape toată platforma industrială Faur Bucureşti, a avut o supriză neplăcută de 25 milioane de euro.



Este vorba despre datoriile companiei pe care Cristescu le-a descoperit, încetul cu încetul, imediat după ce a făcut achiziţia. Datoriile depăşeau preţul de cumpărare. În total, pentru a moderniza un spaţiu industrial imens, cu utilaje aflate într-o stare deplorabilă şi gropi în care putea să încapă un tanc întreg, a investit 70 milioane de euro.

image

„Dacă aş da filmul înapoi, nu aş mai face această investiţie. Cu banii ăştia puteam să fac nişte investiţii mult mai profitabile. Mi-a mâncat cinci ani din viaţă şi nişte resurse foarte mari”, a mărturisit Marius Cristescu, pentru Forbes. La Faur a reluat producţia industrială pe care o dirijează în special spre export şi închiriază spaţii industriale.



Fraţii Cristescu controlează active estimate de Forbes 500 de Miliardari la 500-550 milioane de euro.

Citeşte mai multe despre afacerile fraţilor Cristescu, la chioşcurile de ziare şi librăriile Adevărul, în revista

image
Forbes
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite