Controlorii RATT au ajuns să facă parte dintr-un club exclusivist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în zilele bune zeci de controlori străbăteau orașul, împărțind amenzi călătorilor fără bilet, în prezent numărul acestora s-a redus la puțin peste 10 la sută din fostul total. Locul celor plecați a fost luat de polițiști locali, înlăturându-se astfel și unele suspiciuni.

Potrivit reprezentanților Regiei Autonome de Transport Timișoara (RATT), o mare parte dintre controlori au fost concediați ca urmare a crizei dar și ca o metodă de eficientizare a activității lor. Unii dintre cei disponibilizați s-au putut reîncadra pe alte posturi disponibile ale regiei.

"Din 70 de persoane, cât număra corpul de controlori, au mai rămas 10. Ei efectuează acum controalele pe mijloacele de transport în comun alături de polițiști locali", a declarat Cosmin Bradu, purtător de cuvânt al RATT. Conform declarațiilor acestuia, numărul lor este suficient, iar frecvența acțiunilor de control a rămas aceeași.

În plus, spune Cosmin Bradu, s-au mai eliminat din suspiciunile de luare de mită care planau asupra controlorilor, aceștia obișnuind să dea de înțeles călătorilor prinși fără bilet că pot scăpa de amendă în schimbul câtorva lei. Acest lucru nu mai este posibil, a precizat purtătorul de cuvânt, de când polițiștii locali sunt cei care dau amenzile.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite