Comunitatea evreilor din Timișoara comemorează Holocaustul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine se împlinesc 67 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz de către trupele sovietice. Ziua de 27 ianuarie rămâne una emblematică în istoria omenirii, comunităţile evreieşti amintind în fiecare an de genocidul comis împotriva semenilor, de către inumanul regim naţional-socialist german condus de Adolf Hitler, care a rămas în memoria omenirii cu denumirea de Holocaust.

Evreii din Timişoara comemorează astăzi cele aproximativ şase milioane de victime nimicite doar pentru că făceau parte din această comunitate, alături de Institutul Francez şi Centrul cultural german. Programul Zilei memoriei şi a Holocaustului începe la ora 18.00, la sediul institutului de pe strada C.D. Loga, cu vernisajul expoziţiei „Les Justes de France", la care va participa şi Luc Levy, responsabil cu departamentul de relaţii internaţionale al Memorialului Holocaustului din Paris. Un grup de elevi de la Liceul Pedagogic va interpreta cântece tradiţionale evreieşti.

De la ora 20.00, la Comunitatea Evreilor din Timişoara se va proiecta documentarul „Alexandru Cherecheş - Drept între popoare", realizat de Daniel Stejerean şi Claudiu Kiss, vor avea loc prezentări, discuţii pe tema Holocaustului şi mai multe momente muzicale special pregătite pentru acest eveniment. Accesul este liber la toate manifestările.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite