Competiție pentru cafegii la Timișoara: câștigătorii pleacă la campionatul național

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caffe Latte
Caffe Latte

Concursul regional de „barista” (specialist în prepararea cafelei) va avea loc în curând pentru a-i desemna pe cei care, în urma participării la campionatul național, vor putea să își reprezinte țara la competiția mondială. Pentru o asemenea onoare, participanții vor trebui mai întâi să își demonstreze măiestria în fața juriului la Timișoara.

Organizatorii, Asociația cafelei de specialitate din România, speră ca această a doua ediție a regionalei organizată în Banat să aibă o concurență mai mare față de cea din anul trecut, când premiile nu au fost vânate de prea mulți amatori. „Ne așteptăm la cel puțin zece concurenți, pentru că vor veni persoane din Timiș dar și din județele vecine. Barista nu este o meserie omologată la noi în țară, astfel că participanții sunt de obicei barmani care s-au obișnuit să prepare specialități cu cafea pentru că există o cerere tot mai mare”, a precizat Silvia Constantin, din partea organizatorilor.

Concursul va avea loc în cea de-a doua săptămână a lunii februarie, la Iulius Mall. Câștigătorii se vor deplasa în aprilie la București pentru campionatul național, iar dacă îl vor câștiga pot ținti ulterior și gloria mondială în Austria. Probele vor consta în prepararea de cafea clasică, de cappuccino, cafea cu lapte și „irish coffee”, care conține și alcool. Înainte de competiția propriu-zisă se va organiza un workshop gratuit de preparare a licorii ale cărei proprietăți au transformat-o într-una dintre cele mai celebre din lume.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite