Vânzătorii tradiționalelor bețe de Moș Nicolae se retrag din afacere GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzătorii bețișoarelor tradiționale sunt nemulțumiți
Vânzătorii bețișoarelor tradiționale sunt nemulțumiți

Mii de bețișoare împodobite și-au făcut apariția în zonele centrale ale Timișoarei. Comercianții spun însă că efortul făcut pentru confecționarea acestora și banii plătiți pentru închirierea câtorva metri de trotuar unde să le expună, combinate cu lipsa clienților, sunt principalele motive care îi conving să renunțe.

Vânzătorii bețișoarelor tradiționale sunt nemulțumiți

Vezi aici o GALERIE FOTO cu vânzătorii bețelor de Moș Nicolae

În lipsă de cumpărători și cu tot mai mulți colegi cu care împart centrul orașului, numeroși vânzători spun că acesta este ultimul an când își mai expun marfa. „În ultimii trei ani am observat că bețele pe care le confecționez cu mama mea se vând tot mai slab, deși prețurile sunt mici, între doi și zece lei. Motivele cred că sunt două: lipsa de bani și ignorarea tradiției, mulți spun că nu le mai văd rostul. Mama a spus că anul ăsta mai vindem și gata", a declarat Alexandra Cornea, 19 ani, din Timișoara.

Nu toți bănățenii au uitat însă ce înseamnă tradiția și de ce merită să fie respectată. „Zicem de nemți că și-au uitat obiceiurile, dar ei le țin mai bine decât noi. Am cumpărat câteva bețișoare pe care le voi dărui celor dragi, tocmai ca să păstrăm tradiția. Nu se simte lipsa câtorva lei pe an. Mulți spun că n-au bani de obiceiuri, iar apoi cheltuie zeci de lei în birturi", a spus timișoreanul Valentin Rotaru, 38 de ani.

„Ieri am vândut șase bețe, azi (duminică - n.r.) trei. Prețurile sunt mici, între unu și cinci lei. Sunt frumoase, tradiționale, din lemn de salcie uscat, lăcuit, cu împletitură făcută de nevasta mea și împodobite cu ghindă. După anul ăsta renunț, nu am cum să îmi scot nici măcar banii dați pe materiale și pe loc”, a declarat și timișeanul Mihai, în vârstă 61 de ani, care are un mic stand instalat în fața magazinului Bega.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite