Clinica ATI de la Județean, modernizată după zece ani de eforturi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clinica ATI a Spitalului Județean Timișoara
Clinica ATI a Spitalului Județean Timișoara

La Spitalul Județean din Timișoara s-a inaugurat, astăzi, una dintre cele mai moderne secții din țară, aflată la nivelul celor occidentale. Renovarea și dotarea clinicii de anestezie și terapie intensivă a fost posibilă prin intermediul fondurilor strânse, de-a lungul anilor, prin intermediul acțiunilor caritabile, dar și cu ajutorul banilor publici.

La prezentarea realizării visului doctorului Dorel Săndesc a fost invitat profesorul Aurel Mogoșanu, cel care a pus pe picioare clinica, și artistul Gheorghe Zamfir, care a ajutat la strângerea de fonduri. Nu doar naistul a contribuit la modernizarea Clinicii ATI, celebrele trupe de rock Iris și Cargo implicându-se de asemenea în evenimentele caritabile. 

„Aici ajung pacienții a căror viață este în pericol. De aceea trebuie să beneficieze de cele mai moderne aparate. Secțiile ATI au cea mai mare complexitate tehnologică. Am visat la renovarea clinicii de când am venit aici. Suntem bucuroși că am ajuns să avem o secție cu adevărat modernă, infrastructura este acum la standarde foarte înalte. Sper ca anul acesta să putem completa și aparatura, solicitările noastre sunt deja în atenția Ministerul Sănătății. Cu sprijinul lor, vom putea finaliza dotarea clinicii”, a declarat dr. Dorel Săndesc.

Clinica ATI a Spitalului Județean Timișoara
Clinica ATI a Spitalului Județean Timișoara
Clinica ATI a Spitalului Județean Timișoara
Clinica ATI a Spitalului Județean Timișoara

Vezi aici o GALERIE FOTO de la inaugurarea Clinicii ATI

În total, investiția a ajuns la peste două milioane de euro, mai puțin de 50 la sută fiind bani publici. Pacienții clinicii vor fi tratați de acum cu ajutorul celor mai moderne aparate, instalațiile fiind de ultimă generație, de la sistemul de aer medicinal, iluminatul inteligent, sistemul de supraveghere al bolnavilor, cel de comunicare al medicilor și până la benzile antibacteriene din fața ușilor.

Saloanele au câte două paturi, pentru a se reduce riscul infecțiilor, cu același scop fiind instalate inclusiv uși acționate cu piciorul, personalul medical evitând astfel să „culeagă” și să transmită bacterii pacienților prin intermediul mâinilor. Deasupra paturilor, în care mulți dintre cei care ajung să fie îngrijiți la Clinica ATI își petrec săptămâni întregi, au fost montate imagini iluminate cu scene naturale deosebite.

Piedică pusă de sistem

Cu toate că noua clinică respectă standardele europene, ea va trebui să se confrunte cu o problemă românească din prima zi de funcționare. „Personalul este insuficient. Avem în prezent cel puțin 20 la sută sub necesarul real în privința asistentelor, asta este una dintre marile probleme ale spitalului și sistemului medical românesc în general. Deblocarea posturilor este absolut necesară și salut decizia Ministerului Sănătății de a se reveni la normal, dacă aceasta va fi luată”, a precizat dr. Săndesc.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite