Caravana TIFF aduce filme spectaculoase în aer liber pentru timișoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIFF 2011 a avut un buget de 1,8 milioane de euro, a proiectat 200 de filme  şi a adunat 70.000 de cinefili
TIFF 2011 a avut un buget de 1,8 milioane de euro, a proiectat 200 de filme şi a adunat 70.000 de cinefili

Caravana Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) vine în orașul de pe Bega cu producții extraordinare, care vor fi proiectate în Piața Unirii. Vezi ce filme poți viziona gratuit la sfârșitul acestei săptămâni!

Proiecțiile încep vineri cu un film de senzație: "Drumul de întoarcere" (The Way Back, 2010), în regia lui Peter Weir. Publicul timișorean are posibilitatea să îl urmărească pe actorul Dragoș Bucur într-unul dintre cele mai spectaculoase roluri din cariera sa. Prestația românului a fost caracterizată drept "extraordinară" într-o cronică publicată, înainte de lansarea peliculei pe marile ecrane din Statele Unite, în ziarul The Washington Post.

Actorii principali ai superproducției sunt Ed Harris și Collin Farrell, în timp ce regizorul Peter Weir și-a mai lăsat semnătura pe filme precum "The Truman Show", "Dead Poets Society" sau "Master and Commander". Caravana TIFF continuă sâmbătă cu filmul românesc Morgen (2010), în regia Mariei Crișan, distins cu numeroase premii la festivalurile de la Locarno și Salonic.

Duminică, în ultima zi a caravanei va fi proiectat filmul "Biutiful" (2010), în regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu, o dramă impresionantă care îl readuce în atenția publicului pe Javier Bardem, câștigător al unui premiu Oscar pentru rolul din "No Country for Old Men" (2007). În "Biutiful", Bardem este un tată singur care își vede viața aruncată în haos, prestația sa fiind recompensată cu premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes în 2010. Toate proiecțiile încep la ora 21,30, în Piața Unirii din Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite