Părinţii care şi-au vândut copilul în rate, prinşi cu ajutorul poliţiştilor infilrtaţi în clanul ţigănesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Martorul sub acoperire „Rafael Nedelcu” a reuşit să se infiltreze în clanul ţigănesc, intrând până în casa părinţilor din Franţa care au cumpărat bebeluşul. Avocatul din oficiu al rromilor, Aurica Şteţ susţine că părinţii copilului au fost atraşi în afacere, tot ce s-a întâmplat fiind un accident în care concubinii s-au gândit şi la binele copilului. 

Nelu Moldovan şi Rodica Lăcătuş, concubinii care şi-au vândut copilul unei familii de ţigani români stabiliţi în Franţa, au fost arestaţi pentru 29 de zile. Într-o primă fază, cei doi au fost eliberaţi de magistraţii Tribunalului Timiş, care nu i-au considerat un pericol social, ţinând cont că faptele s-au petrecut în urmă cu mai bine de şase ani.

UPDATE: Copil de ţigani, conceput la comandă: „clienţii” din Franţa au plătit 5.000 de euro, în rate

Procurorii DIICOT au făcut recurs la Curtea de Apel, iar judecătorii de aici au decis că Nelu Moldovan şi Rodica Lăcătuş trebuie să rămână în arest în următoarele 29 de zile. Avocatul din oficiu al romilor, Aurica Şteţ, susţine că într-adevăr faptele clienţilor săi există, dar a fost un accident, pentru că cei doi sunt destul de reduşi ca să înţeleagă gravitatea infracţiunilor.

EXCLUSIV Satul unde ţiganii trăiesc ca talibanii iar femeile sunt torturate şi degradate

„Au fost atraşi în străinătate, unde li s-au promis locuri de muncă stabile. Acolo li s-a cerut în schimbul banilor de transport să lucreze pentru familia respectivă, iar după naşterea copilului, li s-a propus să ofere copilul în schimbul unor sume de bani. Pentru că acel copil urma să trăiască într-o familie înstărită, au acceptat”, a spus Aurica Şteţ.

Cu poliţiştii pe urme

Potrivit unui document din dosar, procurorii au infiltrat un ofiţer sub acoperire. „Rafael Nedelcu” a fost împreună cu Nelu Moldovan şi cu Rodica Lăcătuş în Franţa, la „familia cumpărătoare”. Cei doi au primit în schimbul copilului 3.000 de euro la naştere şi încă 1.200 în ultimele luni.

O tranşă de 600 de euro a fost achitată în luna noiembrie 2010, chiar acasă la familia care a cumpărat copilul. Banii au fost achitaţi în prezenţa „martorului sub acoperire Nedelcu Rafael, care a arătat că a asistat la discuţiile purtate cu numita Lingurar (fostă Zimbru) Firuţa şi i-a auzit pe aceştia vorbind despre vânzarea copilului”, după cum arată un document din dosar.

Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea detaliul care putea să compromită ancheta.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite