Asociaţia peisagiştilor protestează împotriva desfiinţării parcului cu sculpturi de lângă Podul Michelangelo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demersul primarului Nicolae Robu de a supune la vot, pe Facebook, posibilitatea desfiinţării mai multor lucrări de artă a atras "îngrijorarea şi oprobriul" Asociaţiei Peisagiştilor (ASOP) din România. Preşedintele asociaţiei a precizat că iniţiativa este defăimătoare pentru Timişoara.

Pe site-ul ASOP a fost publicat următorul protest: "Stimate Domnule Primar, în calitate de peisagist şi membru al Asociaţiei Peisagiştilor din România consider că demersul iniţiat pentru demolarea ansamblului sculptural ArtTuborg2003 este dafăimător pentru Timişoara, oraş care până ieri era considerat un oraş al culturii şi al bunului simţ.

Mai mult, consider că iniţiativa ArtTuborg2003 ar fi trebuit să constituie un exemplu de urmat şi în alte zone ale oraşului, căci fenomenul de revitalizare urbană prin artă este o realitate cu un deosebit rol cultural-educativ.
Nu în ultimul rând, considerând existenţa în Timişoara a unui Liceu de Artă, a unei Facultăţi de Arte Plastice, a unei Facultăţi de Arhitectură, a unei secţii de Peisagistică şi a numeroase asociaţii culturale, vă sugerez ca sfătuitorii Dumneavoastra ("acel sfat al bătrânilor cetăţii") să fie în primul rând specialişti din aceste domenii, oamenii care au puterea să înţeleagă valoarea proiectelor de acest gen în peisajul timişorean.

Sperând că am reuşit să transmit gândurile mele şi ale colegilor peisagişti, vă doresc spor la treabă". Textul este semnat de peisagistul Alexandru Ciobotă, preşedintele asociaţiei menţionate. ASOP este o organizaţie non-profit, fondată în anul 2005, pe care o reprezintă specialişti din domeniul arhitecturii peisajului. Scopul declarat al asociaţiei este "sprijinirea exercitării profesiei, susţinerea arhitecturii peisajului ca act de creaţie artistică şi promovarea principiilor enunţate de Convenţia Europeană a Peisajului, ratificată de România în 2002".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite