Arhiepiscopia a declanșat o anchetă în cazul furtului de lemne de pe proprietatea bisericii din Coșteiu de Sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul semnalat de Adevărul Timișoara a intrat în atenția înalților prelați de la Mitropolia Banatului. Aceștia au declarat că protopopul din Făget a fost trimis astăzi în satul unde o parte din pădurea parohiei a dispărut fără urmă și, mai grav, fără autorizări.

Potrivit pr. Ionel Popescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Timișoarei, centrul eparhial s-a autosesizat în legătură cu acuzațiile aduse preotului Nicolae Zisu din Coșteiu de Sus de către o parte dintre localnici. Protopopul Bujor Păcurar s-a deplasat astăzi la fața locului pentru a constata dacă faptele reclamate de aceștia sunt reale.

Preotul Zisu nu este la prima abatere, fiind mutat disciplinar în parohia Coșteiu de Sus, după ce la biserica din Răchita - unde slujise până atunci - s-a declanșat un scandal. Părintele a fost acuzat inclusiv că l-a lovit pe paracliserul bisericii chiar în altar. Potrivit vicarului administrativ, aceste acuzații nu au putut însă să fie probate. "S-a constatat totuși, când părțile au fost chemate la o adunare a Consiliului Eparhial, că există un oarecare adevăr în spusele credincioșilor. Ulterior s-a luat decizia ca preotul Nicolae Zisu să fie trimis disciplinar la Coșteiu de Sus, o parohie inferioară", a declarat pr. Ionel Popescu.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite