Alergarea cu oaia şi aruncarea bolovanului, probe în concursul "Tarabostes"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacii şi romanii vor face din nou spectacol la Covaci
Dacii şi romanii vor face din nou spectacol la Covaci

Localnicii din satele timişene Covaci, Carani şi Sânandrei se vor întrece într-o competiţie sportivă deosebită. Printre probele anunţate sunt alergarea cu oaia în spinare, aruncarea suliţei şi a bolovanului, iar în final se va aprinde "Rugul lui Zamolxis". Concursul care, potrivit organizatorilor, sărbătoreşte moştenirea dacică, a devenit o tradiţie respectată an de an în apropiere de Timişoara. 

Cea de-a patra ediţie a Festivalului "Dacii Liberi" are loc în acest sfârşit de săptămână. În deschidere, vineri, de la ora 18, "zânele" vor defila din faţa Catedralei Mitropolitane, prin centrul oraşului de pe Bega, până în Piaţa Unirii. Probele sportive ale festivalului încep sâmbătă, la ora 11.05, după intonarea imnului României, când se va fluiera startul Cupei "Dacii Liberi" la fotbal. Vor urma apoi concursuri "Comati", pentru spectatori, şi "Tarabostes", pentru localnicii din Covaci, Carani şi Sânandrei, care se vor întrece în aruncarea suliţei, aruncarea bolovanului, proba de viteză, flotări, proba de fond, repetări cu haltera şi trasul frânghiei.

Vor mai avea loc şi demonstraţii militare ale soldaţilor daci şi romani, dansuri ale "zânelor" şi un concert de muzică folk. Festivalul este organizat la zece kilometri distanţă de Timişoara, pe Stadionul "Fortuna" din Covaci.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite