Timișorenii boicotează pe internet un club din oraș care a interzis accesul unei persoane cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Heaven a intrat în atenția multor persoane care nu sunt de obicei abonate ale acestor localuri, după ce un caz de discriminare în care sunt implicați angajați ai acestuia a apărut în presa locală.

Scandalul a pornit după ce portalul de știri tion.ro a prezentat cazul Laviniei Rausch, o tânără imobilizată în scaunul cu rotile care a fost invitată de o prietenă în clubul menționat. Femeia nu a fost lăsată însă să intre în local, primind o motivație halucinantă: nu are voie înăuntru deoarece ar crea disconfort celorlalți clienți.

Timișorenii indignați de această atitudine a angajaților clubului au pornit o campanie de boicotare pe internet. Ei au prezentat cazul pe bloguri și pe platforma de socializare Facebook, unde a fost creată o pagină denumită "Spune NU discriminării - boicotați Clubul Heaven din Timișoara". Tinerei, care locuiește în Germania, i s-a recomandat să depună o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Nici pagina de Facebook a clubului nu a scăpat de criticile virulente ale utilizatorilor internetului, fiind plină de reproșuri aduse de către aceștia. "Mi se pare atât de prost gust să nu lași o tânără în scaun cu rotile să intre în club...oribil și dezgustător! Penibil", a comentat o persoană pe pagina Heaven Studio Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite