Preoți avertizați pentru că și-au susținut mitropolitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Pleşa a participat la mitinguri de susţinere pentru ÎPS Corneanu
Preotul Pleşa a participat la mitinguri de susţinere pentru ÎPS Corneanu

Preoții Cosmin Pleșa și Mihai Pop, singurii clerici ortodocși care au participat la mitingurile celor care nu sunt de acord cu retragerea dreptului de semnătură a Înaltpreasfințitului Nicolae Corneanu, au primit avertizări scrise din partea Arhiepiscopiei Timișoarei.

În scrisori, acestora li se atrage atenția că au încălcat statutul de funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, pentru că au participat la acțiunile de protest din fața Catedralei Mitropolitane, unde ar fi făcut acuzații "nefondate, eronate și calomnioase" privitoare la înalți prelați din arhiepiscopie. Cei doi preoți spun însă că hârtiile nu îi impresionează și că vor fi prezenți în continuare la mitinguri chiar dacă au fost avertizați cu chemarea în consistoriul bisericesc pentru a fi judecați.

"Am spus doar adevărul și mi-am apărat ierarhul. Pentru asta nu au ce să îmi facă. Voi continua să-l susțin pe mitropolit, la mitingul de duminică am să fiu în fața catedralei în reverendă", a declarat părintele Mihai Pop, care spune că a fost pensionat forțat după 28 de ani de preoție.

"Voi merge în continuare la acțiuni, nu pot să dau înapoi. Nu am făcut nici o acuzație nefondată. Trebuie să fiu prezent la proteste și pentru că preoților tineri le este frică să vină, știind că pot pierde totul. Sunt amenințați constant", a precizat și Cosmin Pleșa. Acesta declara, după un miting în cadrul căruia a luat cuvântul pentru a-l susține pe ÎPS Corneanu, că în cazul în care își va pierde haina preoțească se va prezenta în trening la proteste.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite