Mitropolia cere din nou pace, iubire frățească și încetarea protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest în fața Catedralei
Protest în fața Catedralei

Deși scandalul privind retragerea dreptului de semnătură al ÎPS Nicoloae Corneanu nu a fost clarificat, Arhiepiscopia Timișoarei oferind doar informații lipsite de transparență privind cauzele care au condus la această decizie, înalții prelați solicită încă o dată încetarea protestelor.

Reprezentanții Mitropoliei Banatului au ținut din nou să precizeze că ierarhii, consilierii și personalul care nu face parte din cler "lucrează în deplină înțelegere". Preoților și credincioșilor li s-a recomandat să "rămână statornici în duhul Evangheliei, duh de iubire frățească, de pace și unitate în credință și de a nu se manifesta prin acțiuni de protest și de stradă care aduc mari prejudicii de imagine".

Cererea de pace nu este prima de acest fel, imediat după emiterea deciziei de ridicare a dreptului de semnătură fiind adresată aceeași solicitare din partea Patriarhiei Române. În tot acest timp, o parte a credincioșilor ortodocși au continuat însă mitingurile de susținere ale Înaltpreasfințitului Nicolae Corneanu, cel mai recent având loc ieri. Protestatarii solicită repunerea în drepturi depline a mitropolitului Banatului, susținând că acesta se află în deplinătatea facultăților mintale, fapt confirmat inclusiv de personalități din domeniul medical. Liderii grupului care îl susține pe ÎPS Nicolae au precizat că acțiunile de stradă vor continua până la revenirea asupra deciziei Sfântului Sinod, care a retras drepturile administrative ale mitropolitului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite