EXCLUSIV Şpăgarii care au speriat AC/DC s-au evaporat din vama Nădlac, ascunşi de şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie „caută” lucrătorii care au cerut mită de la şoferii trupei AC/DC. Ieri, toţi angajaţii care erau la serviciu au spus că nu ştiu cine a cerut 50 de euro şpagă pentru fiecare TIR cu echipamentele trupei rock.

Un scandal de amploare a izbucnit la nivelul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, după ce firma care s-a ocupat de logistica AC/DC pentru concertul de la Bucureşti a depus o sesizare prin care reclamă că lucrătorii Agenţiei de Plăţi şi Încasări din Nădlac, care se ocupă de verificarea rovinietelor, ar fi pretins şpagă. Şefii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au dispus formarea unei comisii care să ancheteze cazul de la Nădlac. Trei angajaţi ai Companiei, în frunte cu şeful Departamentului de Control, Ana Luţu (foto centru), au venit în Banat să-i ancheteze pe subordonaţii acuzaţi că au luat mită.



„Nu putem să facem o acuză la adresa unor oameni, fără să verificăm acele date. Verificări am făcut de la data la care am fost sesizaţi”, a declarat pentru „Adevărul de Seară Timişoara” şeful comisiei de anchetă, Ana Luţu.

„Eu nu am fost pe tură”

Anchetatorii Companiei de Autostrăzi spun că ieri s-a primit lista cu numerele de înmatriculare ale TIR-urilor care au fost în România şi la această oră se coroborează toate datele. „Ancheta este la început. Facem analizele să vedem care maşini şi-au luat rovinietă la intrarea în România, care au fost verificate la ieşirea din ţară, după care o să luăm note de relaţii salariaţilor noştri care au fost pe aceste puncte”, a mai spus Ana Luţu.

Nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase

În punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, unde sunt ghişeele de verificare a rovinietelor, nimeni nu ştie nimic despre presupuşii şpăgari. „Eu nu ştiu nimic. Nu am fost pe tură atunci”, a spus un angajat de la ghişeul din sensul de ieşire din ţară. Culmea este că acesta nu neagă posibilitatea ca alţi colegi să fie corupţi. „Dacă eram eu pe tură nu se întâmpla aşa ceva”, a mai precizat angajatul Agenţiei de Plăţi şi Încasări. Aceeaşi poziţie o are şi un alt lucrător de la sensul de intrare în România.



 „Nu am fost pe tură. Nu ştiu nimic”, a spus funcţionarul. Şefa şpăgarilor, Olasz Ildiko, este în silenzio stampa când vine vorba de angajaţii din subordine cercetaţi administrativ. „Nu putem spune nimic”, a spus Olasz Ildiko. Nici reprezentanţii comisiei nu vor să dea detalii. „Deocamdată nu suntem în posesia unor date care să ne permită să-i suspendăm din activitate”, a mai spus şefa comisiei de anchetă, Ana Luţu.

image
image

Au cerut 50 de euro de TIR

Reprezentanţii trupei rock AC/DC au depus o plângere la CNADNR, după ce angajaţii de la Nădlac le-au cerut ilegal rovinietele din perioada şederii în România, iar pentru a-i lăsa să meargă mai departe le-ar fi cerut 50 de euro pentru fiecare dintre cele 29 de camioane care transportau echipament.


image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite