Cine sunt tinerii apostoli ai BNR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul Băncii Naţionale a României a fost ieri la Timişoara, unde i-a premiat pe cei mai buni studenţi economişti din România. Premiantele sunt trei studente care învaţă în Timişoara. Două dintre ele sunt din Drobeta - Turnu Severin, iar una din Hunedoara.

Instituţia a lansat anul trecut programul „BNR – ziua porţilor deschise” prin care studenţi din toată ţara au vizitat monetăria şi imprimeria BNR, dar s-au întâlnit şi cu specialişti ai Băncii Centrale şi chiar au fost instruiţi de Mugur Isărescu. Prin program, studenţii economişti au avut ocazia să prezinte lucrări pe teme monetare, pe care un juriu al BNR le-a analizat şi a ales cel mai bun eseu.

Echipa campioanelor

„Stabilitatea monetară. Stabilitatea financiară” a fost eseul câştigător, realizat de Iulia Strezariu, Roxana Gheorghe şi Daniela Ivanovici, trei studente de la Universitatea de Ştiinţe Economice din Timişoara. „În România, nevoia de educaţie economică este acută. Pe baza comunicării BNR se iau decizii extrem de importante, de aceea mesajul care ajunge la public este important. Prin acest program avem 700 de apostoli care transmit mesajul către public”, a spus Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Studentele cu cea mai bună lucrare rămân cu picioarele pe pământ. „Am discutat cu mulţi specialişti şi ne-am format ca şi echipă. Ne-am dat seama că urmează să ajungem şi noi acolo, dar trebuie să depunem efort, ambiţie, muncă şi suflet”, a spus Daniela Ivanovici, una din studentele câştigătoare.  ;

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite