Contrabandă cu moartea în bezna nopţii: bişniţarii se opresc cu accidente sau cu pistolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrabanda cu ţigări a luat amploare, iar numărul accidentelor şi scandalurilor în care sunt implicaţi traficanţii a crescut alarmant. În numai o săptămână au avut loc patru incidente. Un şofer nevinvat a murit, alţi doi au fost răniţi. Printre victimele bişniţarilor sunt şi poliţişti.

La mijlocul săptămânii, Poliţiştii de la Crimă Organizată au urmărit, în zona Jimbolia, din Timiş, două maşini despre care aveau informaţii că transportă ţigări. După o urmărire ca în filme, în zona localităţii Cărpiniş, BMW-ul contrabandiştilor, care gonea cu peste 200 de kilometri pe oră, s-a răsturnat de trei ori. Autoturismul era burduşit cu peste 5.000 de pachete de ţigări. Ca prin minune, şoferul bolidului BMW a scăpat nevătămat şi a fost prins de poliţişti

Un alt echipaj de poliţie, aflat la volanul unui Logan, a urmărit cealaltă maşină a traficanţilor, un Audi A6. Dar în timp ce încerca să oprească autoturismul de lux, Loganul poliţiştilor a derapat şi a intrat într-un capăt de pod, în apropiere de Beregsău Mare. Doi poliţişti din echipaj au fost răniţi uşor.

A murit nevinovat

Vineri seara, alţi doi contrabandişti au provocat un accident grav, de data aceasta soldat cu un mort şi răniţi în stare critică. Un şofer nevinovat şi-a pierdut viaţa, iar alte două persoane sunt în stare gravă. Goana ucigaşă a traficanţilor a avut loc pe drumul ce leagă Şag de Jebel. Traficanţii erau într-un WV Passat, burduşit cu ţigări, iar oamenii legii spun că şoferul este un contrabandist cunoscut. Din cauza vitezei excesive, peste 140 de kilometri pe oră după martorii oculari, maşina traficanţilor a scăpat de sub control, a ajuns pe contrasens şi a intrat în plin într-un autovehicul care circula regulamentar. Şoferul nevinovat, un bărbat de 40 de ani, a murit pe loc. Fiul acestuia, de 17 ani, este internat în spital şi se zbate acum între viaţă şi moarte. Pompierii de la descarcerare, care au tăiat maşinile pentru a scoatevictimele, au descoperit că Passat-ul avea improvizat un compartiment secret plin cu cartuşe de ţigări.  

Contrabandă în stil K1

Când nu îi opreşte moartea din contrabandă, bişniţarii de ţigări sunt opriţi de poliţişti numai cu focuri de armă. În urmă cu o săptămână, luptătorul K1 Florin Ilie a fost implicat într-un incident. Acesta a refuzat să oprească la semnele poliţiştilor de frontieră de la Naidăş, judeţul Caraş-Severin, care aveau bănuiala că transporta ţigări. Poliţiştii au tras şapte focuri de armă spre maşina lui Ilie, care a fugit. Unul din poliţişti a fost rănit uşor după ce a lovit de o altă maşină. Luptătorul a fost tras pe dreapta abia în Timişoara. El este cercetat în libertate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite