Zorbing pe apă, noua distracţie pe canalul Bega GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un singur balon a costat 400 de euro
Un singur balon a costat 400 de euro

Pe lângă hidrobiciclete, caiace, bărci cu sau fără motor, vaporaşe pentru excursii, au apărut şi sferele pentru practicarea zorbingul acvtic

Canalul Bega a devenit un loc central în Timişoara când vine vorba de relaxare şi distracţie. Pe lângă hidrobiciclete, caiace, bărci cu sau fără motor, vaporaşe pentru excursii, pe Bega au apărut, în această vară, mai multe sfere plutitoare. Este vorba de un sport relativ nou pe la noi, numit zorbing acvatic, care a prins extrem de bine în rândul timişorenilor.



GALERIE FOTO

„Ideea mi-a venit după ce am descoperit zorbingul pe apă pe Internet, iar apoi am văzut aşa ceva afară. Era în Austria, la cineva care avea o piscină. Am încercat acolo şi părea ceva super tare. M-am gândit că ar fi interesant să facem şi aici. Am luat legătura cu autorităţile, am primit aprobările necesare de la Primărie şi Apele Române şi am cumpărat sferele. Vom fi pe Bega până pe 30 septembrie“, a declarat Victor Voinea, cel care a adus zorbingul acvatic pe Bega. 

Mingile, fabricate din material termoplastic poliuretanic, de doi metri, groase de un milimetru, au fost cumpărate din Austria. Preţul unei sfere ajunge la 400 de euro. Persoana care intră în balon nu are niciun motiv să se sperie, pentru că sfera este închisă ermetic. 

Avem trei baloane şi un cilindru. Baloanele sunt pentru o singură persoană, de maximum 100 de kilograme, iar în cilindru intră doi, rezitând la 200 de kilograme. Vârsta minimă a celor care pot intra în ele este trei ani. Nu este indicat să intre în sferă cei care au probleme de sănătate“, a mai spus Victor Voinea.

Distracţie şi sport

Prin intermediul unui fermoar special, persoana intră în sferă, apoi aceasta se umflă cu ajutorul unei pompe electrice, în 30 de secunde. Aerul din balon ţine 30 de minute. Cei care vor să încerce zorbingul pe Bega au de plătit zece lei pentru zece minute de plutire şi efort, asta pentru că acest sport solicită la maximum.

„Această sferă este excelentă pentru dezvoltarea tuturor calităților motrice: viteză, rezistență, forță și îndemânare. Este și foarte distractiv, chiar dacă te solicită la maximum. Cei care nu știu să meargă nu rezistă mai mult de două-trei minute. Cei care prind ritmul pot să se dea mult și bine“, a spus proferorul de sport Ştefan Cojocnean, campion al României la sporturi extreme.

Zorbingul provine din Noua Zeelandă, sfera fiind rostogolită pe un teren în pantă. Apoi a apărut şi zorbingul pe apă, care s-a extins în toată lumea.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite