VIDEO Spectacol 3D unic în România. Vezi cum este "spart în bucăţi" Palatul Baroc din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania maghiară Bordos Artworks, care a făcut proiecții în Dubai, Paris sau Budapesta, a oferit un spectacol incredibil în Piața Unirii din Timișoara. Palatul Baroc s-a transformat, a căpătat alte forme, s-a mișcat din loc și a fost luat în primire de roboți.

Cel mai așteptat moment din cadrul evenimentelor dedicate Zilei Timișoarei a avut loc sâmbătă noaptea, cu puțin timp înainde ora 0. După concertele de pe scena de lângă Domul Catolic, unde au cântat Adi Bărar & Friends și Compact, a urmat un spectacol în premieră în România, pus în scenă de compania maghiară Bordos Artworks. Este vorba de o proiecție 3D care s-a făcut pe Palatul Baroc cu o tehnologie unică în lume, gândită de un grup de tineri din Ungaria.

Fiecare spectacol pregătit de Bordos Artworks se realizează în funcție de clădirea pe care urmează fie făcută proiecție. Fiecare element al clădiri este măsurat printr-o tehnologie modernă, este introdus într-un computer, iar hologramele transformă practic întreaga structură a imobilului. Timișorenii adunați în Piața Unirii au putut vedea cum Palatul Baroc capătă alte forme, se dezintegrează, se mișcă și se transformă.  Pe finalul show-ului, doi roboți gigantici "reconstuiesc" clădirea și chiar ridică pe geam un “om din public”.



Inițiatorul proiectului este originar din Brașov

Creierul companiei maghiare este Laszlo Zsolt Bordos, care s-a născut la Brașov, oraș în care a locuit până la 18 ani. “Am ales să plec la Budapesta, la facultatea de arhitectură. Am fost pasionat de 3D așa a început totul. Inițial am făcut spectacole mici, la petreceri și chefuri. Ne-am dat seama că puteam să facem lucruri mult mai vaste și am avansat. În 2008, a fost primul spectacol mare, în Dubai. De atunci mergem peste tot în lume”, ne-a declarat Laszlo Zsolt Bordos (foto:al doilea din stânga).

image




Acesta a fost primul eveniment organizat în comun de Primărie și Consiliul Județean pentru ca Timișoara să obțină statutul de capitală cultural a Europei.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite