Zi istorică la Maratonul Timişoarei: 10.10.2010. Ora 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maratonul Timişoara s-a desfăşurat sub semnul cifrei 10. La ora 10 dimineaţa, în data de 10, luna a 10-a, anul 2010, maratoniştii s-au aşezat la startul din Piaţa Huniade.

Peste 170 de maratonişti s-au prezentat la startul competiţiei. Cea de a 11ediţie a Maratonului a avut trei probe: maraton – 42,2 km, semimaraton – 21,1 km şi alergare -10 km. Cei care au trecut primii linia de sosire din Piaţa Victoriei au fost alergătorii pe distanţa de 10 km. Cel mai bun timp la această categorie, l-a obţinut Cătălin Hora, care a parcurs cei 10 km în 42 minute şi 59 secunde. La feminin, cel mai bun rezultat, l-a avut Simona Cirdu, care a lergat cei 10 km într-o oră, 5 minute şi 21 secunde.

Câştigătorul actualei ediţii a Maratonului a fost timişoreanul Cătălin Miclău, care a străbătut 42,2 km în 2.35.10. Locul secund a fost ocupat de Ion Marin, iar pe trei s-a clasat Răzvan Farkaş. La fete, prima a fost Silvia Banda. La semimataron, locul I a fost ocupat de sârbul Nebojsa Milenkovici, cu 1.07.29.

Maraton pentru cei mici

Maratonul Timişoarei a avut şi o categorie dedicată celor mai mici participanţi. O grupă întreagă de la Grădiniţa Lenau din Timişoara a pornit la alergat, sub privirile spectatorilor. În timpul pe care sportivii amatori străbăteau la pas traseul, în Piaţa Victoriei se derula un program cu demonstraţii de arte marţiale, dans contemporan şi alte mici surprize.

Competiţie recunoscută pe plan internaţional

De la a doua ediţie s-au înscris şi participanţi străini, o parte dintre cei care au alergat alături de timişoreni, sârbi, unguri, germani se aflau fie în vizită la Timişoara, fie lucrau în oraş. În 2007, pe traseul devenit deja cunoscut au alergat participanţi din 21 de ţări.

Încă de la prima ediţie s-au respectat regulile internaţioanale ale unui maraton, iar din anul 2006, maratonul Timişoara a devenit membru AIMS  (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor de Distanţă), traseul fiind omologat de organismul internaţional în 2005. Tot în 2006, competiţia a avut ChampionChips, acel microcip care cronometează electronic timpii participanţilor. 





Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite