Zeci de bătrâni din Timişoara jefuiţi de un bărbat care se prefăcea că e nepotul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 21 de ani a profitat de naivitatea a zeci de bătrâni. Cum unele persoane în vârstă nu şi-au văzut de mai mult timp rudele, tânărul mergea la aceştia acasă şi se prezenta drept nepotul lor din altă localitate. Tânărul a reuşit să câştige astfel zeci de mii de lei, mai ales că bătrânii erau fericiţi să îşi descopere "nepotul".

Tânărul reuşea să îi convingă de faptul că sunt rude, ba chiar le câştiga simpatia.În timpul discuţiilor purtate cu bătrânii, sub pretextul că un membru al familiei este bolnav şi că singura soluţie împotriva bolii este o sumă mare de valută, "nepotul" le solicita o mare parte din pensie, după care dispărea.

"Tânărului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, suspectul fiind reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore", a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş.

În cursul acestei zile, "nepotul" urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite