Timişoara: Zeci de anchete penale sunt blocate pentru că poliţiştii nu au bani de expertize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de anchete s-au împotmolit pentru că poliţiştii nu au bani de expertize, autopsii şi teste ADN. Medicii legişti şi specialiştii care execută expertize financiare solicitate în zeci de dosare penale aflate în lucru au de primit peste jumătate de milion de la Poliţie.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Dosare penale după operaţiunea „mafia pieţelor”

Procurorul care munceşte cât 13 magistraţi de lux

Timişoara: Şmecherul cu Ferrari care a bătut o femeie în trafic este infractor în Germania

Timişoara: Ţiganul care a scos pistolul în Tribunalul Timiş îşi amână procesul de aproape un an

Timişoara: EXCLUSIV Studenţii ucigaşi de la Medicină vor fi trimişi în judecată până la sfârşitul lunii

Timişoara: Regele copiilor-infractori încearcă să scape a patra oară de după gratii

Praful se aşterne pe zecile de dosare penale în care sunt cercetate crime, accidente rutiere, evaziuni fiscale, pentru că poliţiştii nu au achitat sute de mii de lei celor care fac expertize care fac expertize.

Vinovaţii profită
Fără aceste expertize, considerate probe incontestabile de anchetatori, dosarele penale rămân nefinalizate, iar învinuiţii rămân în libertate. 

În Timiş, poliţiştii au peste 300 de dosare penale blocate pentru că nu au bani de cercetări. „Poliţia Timiş nu ne plăteşte expertizele, investigaţiile, analizele şi toate celelalte lucrări pe care le facem”, a spus medicul Alexandra Enache, directorul Institutului de Medicină Legală (IML) Timişoara.

Reprezentanţii Poliţiei Timiş au de achitat peste 550.000 de lei către IML, iar ultima factură au plătit-o în luna martie.

Medici legişti supăraţi pe Poliţie

„Noi consumăm reactivi, sustanţe, muncă şi experienţă şi nu primim banii de la Poliţie. Această situaţie este în toată ţara”, a mai spus directorul Institutului de Medicină Legală.

Raportul de autopsie al celor şase victime, ucise în iulie, în accidentul provocat pe şoseaua Timişoara – Reşiţa, nu a fost finalizat şi nu a ajuns încă la dosarul penal aflat la Poliţia Timiş. Poliţiştii nu pot să achite nici testele ADN, care se realizează la Bucureşti.

Unul dintre cazurile care îşi aşteptă rezolvarea este cel al militarului Gheorghe Răescu, care a dispărut în iunie, însă poliţiştii cred că i-au găsit trupul carbonizat în apropiere de mănăstirea de maici de la Şag. 

Testul ADN, făcut în jumătate de an

Rezultatul testului ADN, care poate să-i ajute pe poliţişti să afle identitatea cadavrului, o să fie primit de poliţiştii timişeni cel mai devreme la începutul lui 2010.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite