Timişoara: Zeci de şmecheri frustraţi fac legea în trafic cu pumnul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii spun că şoferii care se cred stăpânii şoselelor îşi fac de cap pentru că pot „şpăgui pe oricine”.Pe lângă pumnii pe care conducătorii de bolizi au obiceiul să-i dea la semafor, mulţi îndrăznesc să scoată şi pistoale sau arme albe cu care-i ameninţă pe participanţii la trafic.

CITEŞTE ŞI:

Şmecherul cu Ferrari care a bătut o femeie în trafic a fugit în Germania

Şmecherul cu Ferrari care a bătut o femeie în trafic este infractor în Germania

Şmecherul cu Ferarri care a băutut o femeie în trafic nu are permis de conducere

Timişoara: Dosar penal pentru un şmecher cu Ferarri care a umilit o femeie în trafic

Psihologul timişorean Alin Teodorescu susţine că există o categorie de şmecheri care a învăţat că regulile nu se aplică. „Aceste exemplare au învăţat că sunt imbatabile. Că pot să şpăguiască pe oricine, fără consecinţe. Aceşti oameni trebuie evitaţi şi fiecare trebuie să sune poliţia când are de a face cu ei, căci poliţiştii îi pot potoli pe moment. Dar ei îşi vor reveni când dau în trafic peste unul mai şmecher decât ei, care o să îi dovedească într-o bătălie la semafor”, a explicat psihologul.

Frustraţii şi şmecherii "se descarcă" în trafic
„Toate frustrările adunate peste zi de şoferi se reflectă la volan. Singurul loc unde omul are controlul şi poate să facă ce vrea. Oamenii au tot mai multe complexe, iar toate şi-i le varsă pe pedala de acceleraţie. Când sunt întrerupţi din zborul lor cu maşina, explodează şi îşi ies din minţi”, a spus psihologul Marius Golescu, despre şoferii obişnuiţi care sunt implicaţi în conflicte în trafic.

Victime vinovate că iau bătaie
Poliţiştii susţin că ameninţările sunt greu de dovedit. „Când nu se înţeleg la semafor sau nu îşi acordă prioritate, unii scot pistolul. Nu ies din maşină, doar îl arată rivalului, spre intimidare. Mulţi au pistoale de jucărie în maşină”, a spus subcomisarul Adrian Dumbravă, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice.

Statisticile poliţiştilor însă nu oglindesc nici pe departe numărul real al şmecherilor care ameninţă sau agresează alţi şoferi în trafic. Poliţiştii spun că există zeci de victime care preferă să nu depună plângere la poliţie şi care refuză să depună reclamaţii, de teama unui proces interminabil în instanţele de judecată. Lipsa de reacţie a victimelor, mai spun oamenii legii, îi încurajează pe bătăuşii care nu cunosc frica de autorităţi.

Dosare de agresiune închise
Certurile, bătăile sau ameninţările cu pistolul în mijlocul drumului, între şoferii timişoreni, sunt la ordinea zilei în traficul tot mai aglomerat din oraş. Poliţiştii spun că numărul violenţelor în urma neînţelegerilor din trafic s-a triplat în ultimul an, iar numărul ameninţărilor a crescut de cinci ori. „S-a ajuns la 100 de atacuri în trafic, dar cele mai multe nu sunt confirmate cu certificate medico-legale care să ateste agresiunea, iar dosarele se închid”, a declarat comisarul şef Sabin Bogoşel, şeful Poliţiei Timişoara.

Mai citeşte:

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite