WEEKEND Maraton de filme la Cinema Studio. Intrarea este gratuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana „Transilvania International Film Festival” aduce producţii europene inedite în capitala Banatului. Timp de trei zile, pasionaţii de film vor putea devora unele dintre cele mai apreciate şi premiate filme străine şi româneşti.

Ţintuiţi în scaunele din sala Cinematografului Studio, cu ochii mari şi concentraţi la ecran, aşa îşi vor petrece weekendul sute de timişoreni fani ai filmelor. Pentru aceştia, Caravana TIFF este unul dintre evenimentele cele mai aşteptate, tocmai datorită relevanţei producţiilor prezentate şi noutăţilor în materie de cinematografie din România, Europa şi chiar din lumea întreagă.

„Scopul este să readucem publicul la cinema, dar şi să reorientăm atenţia acestuia către filmele din ţările Uniunii Europene, dar şi către cele din ţări mai îndepărtate”, a spus Flavia Crainicu, reprezentant al Caravanei TIFF.

Filme şi surprize
După-amiezile toride ale acestui final de săptămână vor putea fi petrecute în compania unor personaje cu poveşti inedite puse pe crane de regizori din România, Danemarca, Franţa, Elveţia, Bulgaria, Germania, Slovenia, Ungaria,  Japonia, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Italia şi Belgia. Organizatorii Caravanei TIFF au pregătit o surpriză pentru publicul timişorean.
La proiecţia de sâmbătă seara, de la ora 20.30, a filmului „Lumea e mare iar salvarea se ascunde după colţ” va fi prezent şi producătorul Stefan Kitanov, fondatorul Festivalului Internaţional de Film de la Sofia. „După film, acesta va sta la o discuţie cu publicul şi îi va provoca pe cei din sală la o partidă de table”, a mai spus Flavia Crainicu. Intrarea la evenimentul care are loc la Cinema Studio este gratuită în fiecare seară a weekendului.

Programul filmelor la TIFF
Astăzi, proiecţiile încep la ora 18.00 cu „Caravana Cinematografică” şi continuă la ora 20.30 cu „Antichrist”. Sâmbătă după-amiaza va fi vizionat „Paris, je t’aime” de la 14.00, din nou „Caravana Cinematografică” la ora 16.30, „Websitestory” la 18.30 şi „Lumea e mare iar salvarea se ascunde după colţ” de la 20.30. Duminică, de la 14.00 rulează „Fetiţa şi vulpea”, de la 16.30 „Ponyo”, „Grbavica / Sarajevo, dragostea mea”, de la 18.30 şi „Concertul” de la 20.30.

Scopul este să reorientăm atenţia publicului către filmele din ţările europene.
Flavia Crainicu, New Media Coordinator TIFF


Muzica pe înserat pentru vreme bună

Aşa cum au fost obişnuiţi deja de două săptămâni, timişorenii au din nou ocazia să savureze jazz-ul pe malul Begăi, cu ocazia unui nou eveniment „Jazzalicious”. Al treilea concert  de tipul „Jazz de vară” are loc astăzi, 13 august. Cântarea începe pe înserat, la ora 21.00, pe terasa Dock’s. De această dată, pe scenă vor urca Dan Alex Mitrofan şi Uţu Pascu. Biletul de intrare costă 10 lei şi poate fi achiziţionat de la intrarea pe terasă. Organizatorii asigură loc pentru mai bine de 150 de persoane.

Teatru de păpuşi şi recital de nai în Unirii
Tradiţionalul eveniment de vară „Timişoara - Mica Vienă” continuă şi în acest final de săptămână cu concerte şi activităţi în Piaţa Unirii, pentru toate gusturile şi toate vârstele. Dimineaţa de sâmbătă este dedicată celor mici care vor putea urmări un spectacol de teatru de păpuşi. Seara, de la ora 20.15, cei din piaţă vor urmări un spectacol deosebit. Mădălin Luca, naist, va aborda stiluri muzicale diferite ca jazz, muzică tradiţională şi muzică clasică. O oră mai târziu, pe scenă vor urca cei de la Bega Blues Band.


Festivalul celor mai dulci pepeni la Gottlob

Sărbătoarea lubeniţei, deja o tradiţie anuală în localitatea Gottlob din judeţul Timiş, începe duminică şi se întinde până luni. Cei mai rotunzi, mari şi mai zemoşi pepeni vor atrage atenţia sutelor de pofticioşi din întreaga zonă de Vest. La ediţia din acest an, vizitatorii sunt aşteptaţi de zeci de cultivatori care au avut grijă să aleagă cele mai frumoase exemplare de pepene pentru Felivalul Lubeniţei. În plus, organizatorii au pus la cale şi concerte de muzică populară, concursuri şi competiţii sportive.

Dulce de vară

Timişorenii pot învăţa în această seară cum să prepare deserturi delicioase de vară în cadrul unui nou atelier culinar care începe la ora 20.00 pe terasa Hotelului Ana. Participanţii vor plăti o taxă de 30 de lei.

Moda la căţei

Cei mai frumoşi câini vor defila astăzi la mall, de la ora 18.00, în cadrul concursului de frumuseţe Pet Show. Publicul va asista la prezentări de modă, demonstraţii inedite şi parade pe categorii ale câinilor.

House non-stop

Petrecăreţii sunt aşteptaţi astăzi şi mâine în zona Periam Port pentru a participa la unul dintre mult-aşteptatele evenimente dedicate muzicii house. West Side Summer Festival începe azi, la ora 20.00.

Sărbătoare în port

Duminică va fi sărbătorită Ziua Marinei. Evenimentele vor începe la ora 10.00 cu o defilare a Fanfarei Pro Amicitia la Vaporul D’Arc, iar de la ora 22.00 va avea loc o proiecţie despre istoria Portului Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite