„Voievodul ţiganilor” îşi reinstaurează domnia de o seară în Parcul Rozelor din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Voievodul ţiganilor" în Parcul Rozelor
"Voievodul ţiganilor" în Parcul Rozelor

Exotica operetă a lui Johann Strauss colorează, încă o dată, programul Festivalului de Operetă şi Operetă în aer liber, care se desfăşoară în perioadele 24-25-26 august 2012 şi 31 august – 1 – 2 septembrie 2012

Spectacolul va avea loc vineri, 31 august, de la ora 20.30, pe scena Teatrului de Vară. Într-o pitorească interpretare, „Voievodul ţiganilor“ revine astfel în cetatea de baştină, căci acţiunea se petrece chiar prin aceste locuri, însă în veacul al XIX-lea.

Opera Naţională Română din Timişoara propune pentru acest eveniment o distribuţie tânără, omogenă şi încântătoare, realizată exclusiv cu  forţe proprii: Bogdan Zaharia (Contele Homonay), Mihai Prelipcian (Contele Carnero), Cristian Bălăşescu (Sandor Barinkay), Cristian Rudic (Kalman Zsupan), Crina Vezenţan (Arsena), Nina Zaharescu (Mirabella), Remus Alăzăroaie (Ottokar), Gabriella Varvari (Czipra), Lăcrimioara Cristescu (Saffi). 

Reprezentaţia festivalieră o va avea la pupitrul dirijoral pe Mihaela Silvia Roşca. Spectacolul este regizat de Marina Emandi Tiron, iar scenografia este creaţia Getei Medinschi.

Johann Strauss a compus în 1885 opereta „Voievodul ţiganilor” (Der Zigeunerbaron), pe un libret scris de Ignatz Schnitzer după un roman al scriitorului maghiar Jokai Mor. Premiera absolută a avut loc la Viena, în 24 octombrie 1885.

Festivalul de operă şi operetă în aer liber se desfăşoară în perioadele 24-25-26 august 2012 şi 31 august – 1 – 2 septembrie 2012 şi este organizat de Opera Naţională Română din Timişoara în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

A doua repriză festivalieră în Parcul Rozelor va continua cu opera “Carmen”, de Georges Bizet, în 1 septembrie,  apoi opera pentru copii “Hansel şi Gretel”, de Engelbert Humperdinck, şi opereta Liliacul, de Johann Strauss, în 2 septembrie. Intrarea este liberă la toate evenimentele festivalului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite