VOCEA VESTULUI: Naşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Acum exact doi ani ieşea la lumină una dintre cele mai mari fraude din Timişoara cu proprietăţi retrocedate. S-a descoperit că, persoane necunoscute atunci, au falsificat pur şi simplu două dispoziţii ale primarului şi au luat din proprietatea statului două terenuri în valoare de jumătate de milion de euro.

Pe unul s-a construit chiar un complex imobiliar. Altul a rămas viran pentru că, atunci când au încercat să îl vândă, autorii falsurilor au fost denunţaţi de un om de afaceri care a aflat despre ce este vorba.  

Toate iţele duceau la un singur individ: Ionelaş Cârpaci. Cunoscut ca naş al mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara, Ionelaş nu a ascuns implicarea în afaceri. Susţinea însă că nu ştie de falsuri. Sigur pe el, pentru că scăpase în mod miraculos de zeci de anchete şi plângeri, Ionelaş a avut convingerea că este imun şi că nu i se va cere niciodată socoteală.

Procurorul Angelina Tufariu, de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, care a preluat dosarul, a avut altă părere. A adunat probă după probă şi a strâns încet laţul în jurul „naşului", până marţi când i-a pus la mâini cătuşele. În escrocherie sunt implicaţi notari şi funcţionari de la Cartea Funciară şi Primăria Timişoara.

Numele vor ieşi la iveală şi timişorenii vor putea afla cine sunt cei care au adus oraşul în stăpânirea clanurilor ţigăneşti, pentru că un lucru este cert: "naşul" Ionelaş şi toţi baştanii din Timişoara nu ajungeau să pună stăpânire pe oraş fără ajutorul unor personaje importante din administraţie, notariat, poliţie şi chiar Justiţie. Până acum doar Ionelaş şi-a găsit naşul, rămâne ca şi cei din umbră să i se alăture în arestul poliţiei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite