Timişoara: Vizită de top la Alcatel-Lucent pentru calmarea spiritelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Vizită de top la Alcatel-Lucent pentru calmarea spiritelor
Timişoara: Vizită de top la Alcatel-Lucent pentru calmarea spiritelor

Protestatarii de la gigantul de telecomunicaţii au cerut explicaţii managerilor. Tricouri albe, câteva afişe care cereau respect şi multe semne de întrebare au deschis întâlnirea Alcatel de ieri.

Nesiguri pe modul în care vor evolua carierele lor, angajaţii Alcatel-Lucent România s-au întâlnit ieri după-amiază cu reprezentanţii managementului de top din compania în care lucrează. În urma protestului din 30 iunie, când 60 de angajaţi au cerut lămuriri cu privire la externalizarea Centrului Tehnic Român (CTR), preşedinţii Alcatel-Lucent au venit la Timişoara pentru a da explicaţii angajaţilor.

Schimbări pentru succes
„Europa de Sud-Est este o regiune strategică pentru Alcatel-Lucent, cu un domeniu al telecomunicaţiilor foarte dinamic”, a declarat Adolfo Hernandez, preşedintele Alcatel-Lucent pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. „Am venit la Timişoara pentru a mă întâlni cu angajaţii şi pentru a schimba opinii în ceea ce priveşte continuarea dezvoltării cu succes a activităţilor noastre în regiune”, a adăugat acesta.
În prima zi de când Dan Bedros nu mai ocupă funcţia de preşedinte Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est, angajaţii companiei din Timişoara şi-au manifestat îngrijorarea pentru externalizarea  CTR în favoarea unei firme indiene. Nostalgici din cauza plecării lui Bedros din companie, salariaţii trebuie să se obişnuiască acum cu noua strategie a gigantului de telecomunicaţii. „Parteneriatele şi acordurile de co-sourcing pot să acopere activităţi pe care le avem la nivel global, inclusiv unele activităţi pe care le desfăşurăm în Timişoara”, a declarat Cătălina Ocheşilă, responsabil de comunicare în Europa de Sud-Est. „Această iniţiativă, co-sourcingul, este parte din transformarea strategică a companiei”, a adăugat aceasta.
Pentru că în Alcatel-Lucent România angajaţii nu au un sindicat care să-i reprezinte, acţiunea acestora de marţi a fost una spontană. Odată cu ei, dar mult mai organizat, angajaţii francezi din Alcatel-Lucent au făcut grevă pe 30 iunie. „Peste o mie de salariaţi Alcatel-Lucent Franţa au blocat activitatea, la apelul sindicatelor, pentru a denunţa externalizarea şi reducerea de locuri de muncă”, a scris ieri leparisien.fr.

„Explorăm varianta co-sourcing ca potenţator în accelerarea transformării companiei pentru a aduce mai multă valoare clienţilor noştri şi pentru a face schimb de experienţă între angajaţi”, a declarat Adolfo Hernandez, preşedintele Alcatel-Lucent pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Citeşte şi

Familia Alcatel“, ameninţată de criză

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite