TOP VITEZOMANI 2010 Locul 1 un şmecher cu BMW: 211 km/h în drum spre un parastas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeii şoselelor şi-au făcut de cap şi în acest an. În acelaşi timp, Poliţia a fost mai eficientă, a dat mai multe amenzi şi, potrivit şefilor de la Rutieră, numărul accidentelor cu morţi a scăzut.

Şmecherii au călcat pedala de acceleraţie şi în 2010. În urmă cu o lună, un tânăr de 27 de ani a fost prins de radar gonind cu 194 de kilometri pe oră între Jimbolia şi Cărpiniş. Tânărul care conducea un Mercedes a văzut târziu maşina de Poliţia şi în doar câteva secunde a ajuns la 36 de kilometri pe oră. Cu toate acestea, aparatul radar a înregistrat viteza de 194 de kilometri pe oră. În aceeaşi perioadă, cu ocazia acţiunii de pe şosele, poliţiştii au mai amendat 180 de şoferi care au depăşit viteza legală.

Un alt şmecher vitezoman este fiul fostului şef de la Crimă Organizată, Adrian Renu (foto). Tânărul de 25 de ani a fost prins rulând cu 182 de kilometri pe oră. Poliţiştii i-au suspendat permisul lui Renu Junior, dar, culmea tupeului, tânărul a contestat amenda în instanţă, motivând că radarul nu are etichetă şi că se grăbea să îl ducă pe bunicul său la spital, căruia i se făcuse rău din cauza căldurii.

În luna mai a acestui an, un tânăr de 35 de ani care conducea un BMW a fost prins de radar cu peste 200 de kilometri la oră (foto jos). Radarul Poliţiştilor a înregistrat o viteză de 211 kilometri pe oră. Şoferul le-a spus poliţiştilor că se grăbea să ajungă la un parastas. A semnat procesul verbal, cu aemnda, însă a rămas şi fără permis pentru 90 de zile.


Un caz tipic de şmecher pe şosea este reprezentat de un tânăr din Timişoara care a fost prins în luna iulie, conducând pe bulevardul Cetăţii din Timişoara cu 114 kilometri pe oră. Potrivit poliţiştilor, tânărul oprise la trecerea de pietoni şi a demarat în trombă, ajungând în câteva secunde la peste 100 de kilometri la oră.



În ciuda cazurilor, prezentate mai sus, poliţiştii spun că noile radare primite în acest an au făcut ordine pe şosele şi în 2010 a scăzut numărul accidentelor grave. „Faţă de anul trecut am avut mai puţine accidente cu morţi. Acest lucru se explică prin apariţia noilor aparate radar pentru că a crescut numărul amenzilor şi s-au reşinut mai multe permise”, a spus comisarul şef de la Poliţia Rutieră, Gheorghe Moldovan.

image
Şmecher cu BMW, prins cu 200 de kilometri pe oră
Motociclist vitezoman
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite