Timişoara: Vitalie Trohin, un „dirty dancer” autohton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a cizelat mişcările de dans după ce a urmărit celebrul film „Dirty Dancing”, iar acum, câştigă concursuri cu cele 50 de perechi de dansatori aflaţi sub tutela sa.

Profil
Născut - 22 aprilie1977, Chişinău
Educaţie - Facultatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport
Experienţă - Arbitru de dans, antrenor şi dansator
Familie - Necăsătorit


Câţi au şansa de a refuza invitaţia organizatorilor emisiunii „Dansez pentru tine” de a participa ca instructor de dans pe platou ? Vitalie Trohin poate răspunde pozitiv la această întrebare. „Mi s-a propus cu ocazia fiecărei ediţii să particip la «Dansez pentru tine» ca instructor de dans, dar am refuzat, asta pentru că organizatorii emisiunii sunt foarte incoerenţi în propunerea lor şi evită să discute probleme de tip financiar”, a precizat Vitalie Trohin.

Dus cu forţa la dans

Până să ajungă la nivelul la care canale de televiziune să îl cheme la emisiuni, Vitalie Trohin a trebuit să se convingă mai întâi pe sine că îi place într-adevăr dansul. „La cinci ani părinţii m-au dus cu forţa la dans, eu vroiam la karate, dar după ce am luat locul întâi prima oară, atunci mi s-a aprins becul”, a povestit dansatorul. Mişcările sale au devenit mai naturale doar după ce a vizionat de mai multe ori filmul „Dirty Dancing”. Lucru care l-a făcut să vadă dansul cu alţi ochi. Şi de atunci nu a mai putut fi oprit.

La doar 15 ani era deja instructor de dans în Chişinău. Şase ani mai târziu, se mândrea deja cu noul său statut, cel de antrenor. „Diferenţa dintre instructor de dans şi antrenor este una foarte mare. Ca şi instructor poţi doar să înveţi copiii să danseze, iar ca antrenor, ai posibilitatea de a-i introduce în competiţii”, a precizat Trohin.

Pe ecranele nemţilor şi ale spaniolilor

A avut parte de mai mult decât 15 minute de faimă atunci când a participat la un show televizat din Germania, la care erau invitaţi cei mai buni dansatori din lume. „Era o emisiune regizată, cu o temă bine determinată şi costumaţie bine pusă la punct”, a mai spus Vitalie Trohin. Iar minutele de faimă au crescut atunci când acesta a participat la un festival internaţional din Spania. Evenimentul dura o lună şi participau dansatori din zeci de oraşe.

S-a arătat în lumina reflectoarelor ca dansator pentru ultima oară în Ucraina, acum patru ani, unde a şi obţinut locul patru. „Ştiam că va fi ultima competiţie, regret că nu mai sunt dansator, dar nu pot fi şi antrenor şi dansator”, a descris Vitalie Trohin.

Ghid uman pentru miri

Viaţa lui se învârte acum în jurul clubului de dans„Alegria” din Timişoara, unde antrenează cele 50 de perechi de dansatori cu care participă la competiţii internaţionale şi naţionale, dar există şi clipe pe care le dedică mirilor care doresc să înveţe să danseze pentru nunta lor.


Întrebări şi răspunsuri
Ai avut vreodată idoli cărora să le copiezi stilul de dans?
Ţin minte că am copiat cu exactitate stilul de dans al lui Alan Tornsberg, dar, mai apoi, am combinat cu elemente specifice mie.

În CV-ul tău apare termenul „reprezentant oficial al FRDS”, ce înseamnă asta?
Asta presupune faptul că faci parte dintre cei care decid regulamentele din dansul sportiv şi mă refer aici mai ales la figuri de dans impuse.

Ce metode foloseşti la cursuri pentru a-i învăţa pe oameni să danseze?
Încerc să vorbesc foarte mult. Mai întâi arăt fetelor paşii, apoi, separat, băieţilor. După aceea, se dansează împreună.

ce-i place
„Îmi place mâncarea bună, bine condimentată şi bine preparată. De asemenea, îmi plac oamenii care se îmbracă cu gust şi care vorbesc coerent, fără «bla, bla»”, a precizat dansatorul.
ce nu-i place
„Nu-mi place prea multă vorbă, lipsa de punctualitate, care este foarte frecventă în România şi nici laptele. De exemplu, dacă comand o cafea şi îmi pune lapte în ea, o dau într-o parte, menţionez că o plătesc, dar să-mi aducă alta”, a spus dansatorul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite