Virusul porcin AH1N1 rămâne o ameninţare pentru timişeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima săptămână a fost una în care timişenii au uitat de ameninţarea porcină datorită faptului că nicio persoană nu a mai contactat virusul în judeţ. Cu toate acestea, un alt caz de îmbolnăvire a fost confirmat de Ministerul Sănătăţii.

Dintre cele trei probe trimise pentru analiză de Direcţia pentru Sănătate Publică Timiş, una s-a întors pozitivă de la Institutul Cantacuzino. Astfel, numărul cazurilor în care persoane din judeţ au fost răpuse de boală a ajuns la 146, după o perioadă în care nicio persoană nu a fost confirmată cu  porcină. Medicii epidemiologi spun că acest lucru se datorează şi numărului mare de persoane care s-au vaccinat până acum, peste 31.000.

Timişorenii se vaccinează din ce în ce mai puţin împotriva virusului porcin

Liniştea şi lipsa cazurilor confirmate în judeţ a făcut, însă, să scadă şi numărul persoanelor care cer vaccinarea împotriva virusului AH1N1. Cu toate acestea, medicii se aşteaptă la o nouă serie de îmbolnăviri şi spun că numărul bolnavilor poate creşte oricând. „Datorită faptului că s-a vaccinat atât de multă lume, a scăzut numărul de receptvi, adică de persoane care pot contacta virusul. Este o perioadă de acalmie, dar o să urmeze un nou val de îmbolnăviri, în primăvară", a spus Melania Arion, medic epidemiolog în cadrul DSP Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite