Viitorii medici din Timişoara „s-au jucat” de-a accidentul cu doi morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii de la Medicină au simulat un grav accident de circulaţie lângă Universitatea de Vest. Zeci de persoane s-au oprit la locul simulării, crezând că într-adevăr două persoane au murit în accident, iar patru au fost grav rănite.

Neatenţia la volan a fost cauza accidentului simulat de studenţii din anul II de la Universitatea de Vest din Timişoara. Tinerii care urmau să joace rolul victimelor au fost mânjiţi cu vopsea înainte de a se întinde pe caldarâm.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Scenariul prevedea că două maşini se vor ciocni lateral lângă Universitatea de Vest, iar doi pietoni vor fi omorâţi în urma impactului. Fără să poarte centuri, pasagerii din cele două autoturisme au rămas blocaţi în maşini.

image

„A fost greu să joc rolul mortului. Acum înţeleg mai bine cum intervin medicii la accidente şi cât de greu le este pacienţilor să le explice ce s-a întâmplat", a spus Alexandru Butoi, de 20 de ani, student la medicină.

Simularea a fost un test important şi pentru angajaţii ambulanţei, trei autospeciale sosind pentru a acorda primul ajutor. Tinerii care treceau prin zonă chiar au crezut că accidentul a fost real, însă poliţiştii de la rutieră au fost cei care i-au liniştit.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite