Viitorii IT-işti fură meseria direct de la specialiştii care lucrează în multinaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beteki Ksungur (dreapta) şi prietenul său Levente Borta sunt interesaţi de laboratoarele BitDefender
Beteki Ksungur (dreapta) şi prietenul său Levente Borta sunt interesaţi de laboratoarele BitDefender

Studenţii pun în practică, ajutaţi de experţi, ce au învăţat la cursuri. Un proiect pus la punct de studenţii politehnişti le oferă colegilor acestora posibilitatea de a face practică în mari companii. „Laboratoare Aplicate în Beneficiul Studenţilor” este un proiect lansat ieri la Timişoara de Liga Studenţilor.

„Proiectul este dedicat tuturor studenţilor care au nevoie de practică. Vor urma o serie de laboratoare susţinute de reprezentanţi ai companiilor din domeniu, în urma cărora, dacă se descurcă bine, studenţii vor putea fi recrutaţi de companiile din domeniu”, a spus Andrei Lobonţ, reprezentant al Ligii AC. În cadrul proiectului, 60 dintre cei 300 de studenţi dornici să participe la laboratoare vor fi selectaţi şi vor învăţa direct de la experţii din domeniu cum să aplice practic cunoştinţele dobândite la cursuri.

„Este un dublu interes, pentru companii, de a beneficia de absolvenţi cu pregătire aplicativă mai bună, dar şi pentru studenţi, de a le fi formate abilităţile aplicative”, a spus Octavian Proştean, decan al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare.

Vânează studenţi

Cinci dintre companiile reprezentative pentru domeniul IT din Timişoara,  Continental, SoftBuild, BitDefender, Microsoft Student Partners şi Proactive Communications, s-au arătat interesate de oportunitatea de a recruta angajaţi noi din rândul studenţilor. „Cei care se afirmă în cadrul laboratoarelor vor intra în procesul de selecţie. Vor fi 16 ore de curs,  iar laboratoarele le vom ţine la sediile noastre”, a spus Alexandra Talpoş, reprezentant Continental. Nu doar calculatoriştii au fost atraşi de ideea de a face practică cu specialişti din IT, ci şi studenţi de la alte facultăţi.

„Mă interesează să aflu mai multe detalii despre laboratoarele BitDefender. Cred că o să mă ajute mult în viitor”, a spus Beteki Ksungur, student la Ştiinţe Economice. Proiectul se va desfăşura în cursul semestrului doi al anului universitar, iar laboratoarele vor fi activităţi extracurriculare pentru studenţi.

Cei care se afirmă în cadrul laboratoarelor vor intra în procesul de selecţie.
Alexandra Talpoş, Continental

60 de studenţi vor participa la cursurile practice predate de experţii IT.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite